Hanna

Kommer motivation som ett brev på posten när jag vill?
"Jag är inte motiverad, jag tar tag i det när jag känner mig motiverad"
Känns tanken igen? Vi är många som väntar på att motivationen till att göra saker ska komma av sig självt. Men är det verkligen så med motivation att den bara kommer som ett brev på posten en vacker dag? Det tror inte jag. Motivation är något som man får jobba för. Det är en drivkraft, en passion som gör att man vill göra det som egentligen tar emot.  Minns du mitt inlägg, ett starkt varför är den bästa drivkraften. Motivation är för mig samma sak som att hitta sitt varför. Det är mitt "varför" som får mig att kämpa vidare när det känns lönlöst, när det känns som att jag aldrig kommer ta mig dit jag vill. Motivation är något som jag får arbeta för varje dag.
Motivation skapas genom ambition. Ambition är valet att vara, göra, ha eller uppleva något större i livet och så fort vi vill ha något särskilt blir vi motiverade. Det är bra att fundera över vad man vill. Genom den önskan väcker man energi och motivation. Ju högre önskan, desto mer motivation känner vi.
Jag känner mig inte alltid sugen på att träna till exempel. Skulle jag gå efter när jag är motiverad så skulle många pass utebli. Därför anser jag att man inte kan lita på motivation fullt ut. Den kommer och går lite som den vill. 
 
 


★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

För mig är det så att jag måste få känslan av att nu, annars går det inte. Jag kan vakna en morgon och känna NU och så kör jag igång med saker. Men så är jag en allt eller inget person så beror ju helt klart på den saken ;)

Alexandra

Såååå sant!! Motivation är en lyx som vi absolut inte alltid kan räkna med. Bra sagt! :)

Netti Starby

Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress