Hanna

Lättad tjej
Jag är så glad för ikväll sprang jag löptest med godkänt resultat. Varje år våndas jag för det här testet och den här gången var det inget undantag. Hela dagen har jag haft myror i brallan för jag ville bara få det gjort. Vinteruppehållet gick som vanligt fort och jag har nojat över om jag tränat tillräckligt. Rickard däremot har varit lugn eftersom att träning är långsiktigt. Det som jag gjorde i somras till exempel börjar ge resultat nu.
Som alltid så börjar testet med att springa 40 meter 6 gånger. Det här var ett omtest (jag var sjuk på första tillfället) så därför var vi en liten grupp och då blir det inte särskilt lång vila mellan varje sprint. Jag blev så glad efter första intervallen då det visade sig att jag har blivit snabbare. Full av självförtroende sprang jag de sista fem och efter sisådär tio minuter var det dags för de långa sträckorna. Springa 75 meter på 17 sekunder och vila 25 meter på 22 sekunder. Det upprepas 44 gånger. Fyrtio intervaller är godkänt.
När vi var nästan klara fick jag en extrem illamåendeattack och kände att det här går inte. Jag klev av, men så kom Rickard och peppade på så jag joggade ikapp grabbarna och kom fram till startlinjen i tid för nästa intervall, med en varning som resultat. Jag bet ihop och sprang de sista intervallerna och nu är jag så nöjd! Jag grejade det och nästa år ska jag inte hålla på och noja. Det sitter i huvudet! Nöjd tjej!
En iskall blåsig promenad
Jag och Sofia möttes i förmiddags för en promenad. Morgonen började så lovande med strålande sol men lagom till jag skulle åka mulnade det på. Det började snöa och blåsa riktigt kallt. I början frös jag men sen fick jag upp värmen. Det blev en härlig promenad trots kylan.
Två glada tjejer!
Haha, härlig bild.
Pilatesmåndag
Pappa har varit sjuk under flera år med extrem smärta i benen. Av förklarliga skäl har aktiviteten inte kunnat vara särskilt hög vilket lett till en hel del tappade muskler. I höstas bad han mig om ett pilatesprogram och det blev jag jätteglad över. Vi har setts några gånger men mest har han tränat själv. Häromdagen pratade jag med pappa i telefon och då berättade han att det hänt grejer. Rörelser som inte kunnat göras på mer än ett halvår kan han nu göra igen. Inte utan smärta men han har blivit starkare. Jag tycker det är helt fantastiskt och jag blir så glad att det verkligen har gjort skillnad.
Idag var jag hos mina föräldrar då det är dags för nya utmaningar. För att det ska fortsätta gå framåt behöver man få lite nytt att jobba med. Pappa har ett stillasittande jobb. Det blir mycket skrivande och läsande vid datorn. För att balansera upp det så la jag till bakåtböjningar i ryggen men även rotation i höftlederna.
Jag tränade även med mamma och vi utgick från programmet som jag gjorde och så gjorde jag lite annat smått och gott för variationens skull också. 
Eftermiddagen har spenderats hos Linnea. Fokus är som vanligt att gå igenom övningarna inför examinationen. Vi var effektiva idag och hann gå igenom många övningar. Nu är det inte många kvar att gå igenom. Jag är verkligen superpepp inför examinationen. Jag börjar känna mig trygg med övningarna, till och med de övningar som inte är favoriten.