Hanna

Vid Alvastra klosterruin
Här har vi varit förut, vid Alvastra klosterruin men det finns alltid något nytt att upptäcka. Lagom till vi kom hit blev det en strålande vacker dag. Varmt och härligt och jag hade ingen lust alls att avsluta utflykten här och åka hem. Efter besöket blev det ett besök på en pizzeria i Hästholmen.
Jag kunde inte låta bli att fota den här trion som fotade i lavendelträdgården. Jag ville ta samma typ av bilder men jag åkte dit i träningskläder och det blir inte riktigt samma känsla, hehe.
 
En klassisk position
I klassisk pilates används en position som kallas pilates stance eller pilates första positiion. Den används i många pilatesövningar. I den här positionen är benen raka och ihop och utåtroterade från höften. Hälarna hålls då mot varandra och tårna pekar utåt som ett v. Positionen påminner om ballet´s  första position. Pilates stance används som en neutral position och förberedelse. Det är en kraftfull position. För att uppnå positionen måste rumpmusklerna, bäckenbotten och de djupa magmusklerna aktiveras. Pressa ihop benen. Pilates stance hjälper dig att känna kontakten med sittbenen och från sittbenen till hälarna. Man kan använda positionen när man sitter, ligger, eller står. Fördelen med att använda positionen när man står är att kroppsvikten blir jämn över hela fötterna och inte fokuserat i hälarna.
Övningar som använder pilates stance
Positionen används både på pilates matta och på pilatesapparater. 
Sidekickseries
 
 
Tisdag
Igår var jag hemma först vid halv elva. Jag åkte tidigt till jobbet vid sju. Det blev ingen mjukstart där direkt. Vi gick en man kort...  Direkt efter jobbet möttes vi upp hos Rickards pappa som ville bjuda på smörgåstårta eftersom han fyllde år. Efter ett par timmar där så åkte jag för att hämta upp domarkollegor. Det är byggen överrallt i stan så vid samma gatukorsning satt jag fast i en kvart. I tid på arenan var vi som tur var ändå. Det var en helt okej kväll.
Idag börjar jag jobba vid två och solen skiner. Barnen vill till badet och den här veckan är lite sista chansen. Badet stänger helt på söndag. Det kan jag tycka är lite tidigt. Augusti ut tycker jag att det kan vara öppet. Kanske inte hela dagen men iallafall på eftermiddagen/kvällen.