Hanna

Vill börja igen
 BILD: PRIVATA

Jag är riktigt sugen på att börja göra smycken igen. Har ju haft ett långt uppehåll pga inspirationsbrist. Men nu börjar jag bli sugen igen. Började lite på ett armband idag men hann inte göra färdigt. Det är ju så hela tiden att det dyker upp en massa andra saker som är mycket viktigare att göra. Får sitta lite på kvällarna när barnen sover.
Bakning idag

  

Idag har jag bakat: godiskakor och chokladmuffins. Här kommer recept.

Godiskakor 50 st

5 dl vetemjöl 
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör eller margarin

Hacka samman mjöl, socker, margarin, vaniljsocker och matfett för hand eller i matberedare. Forma degen till två rullar ca 4 cm tjock och rulla dem i strössel. Därefter ska de plastas in och vila i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan rullarna i ½ cm tjocka skivor. Tryck i en nonstop i varje kaka.  Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader.


Chokladmuffins 12 st

100 gram smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 och ställ sedan pappersformar på en plåt. Smält matfett och tillsätt mjölk. Låt det bli varmt men det får inte koka.  Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Blanda i mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt muffinsen svalna och blanda ihop chokladflorsocker (1dl) och vatten (1-2 msk) och bred ut på muffinsen. Idag tog jag nonstop men enligt receptet ska det vara krossad daim.