Hanna

Bilder från en utflykt
Jag har jobbat en delad tur idag och hade två timmar rast mitt på dagen. Redan igår kväll hade jag bestämt mig hur den rasten skulle spenderas. Min plan var att åka ut till Rosenkällasjön i Tinnerö eklandskap. Batterierna till systemkameran laddades och jag tog fram två mattor för att inte glömma dom.
När jag kom dit var det riktigt grått och kallt och jag frös om händerna. Saknade vantarna som låg kvar i skåpet på jobbet. Funderade på om jag skulle strunta i allt och istället åka tillbaka till jobbet. Det gjorde jag inte.
Det var mycket folk i området, ett populärt utflyktsmål, men jag styrde med mitt. Fotade naturen och så några pilatesövningar såklart.
Det går inte att vara iväg så här utan att göra min älskade favoritövning. Det hör till tycker jag!
Och jag fick njuta av en klarblå himmel.
Efter en stund åkte jag vidare till Blå lagunen. När jag kom dit var det tre personer som var ute och gick på isen. Jag fattar inte att de vågar. Det är riktigt djupt här. Grunt några meter och sedan blir det minst tjugo meter djupt. Det är ett gammalt grustag som blivit badplats. Jag och kompisarna brukade cykla hit och bada. Trots att det är djupt brukar det vara varmt i vattnet.
Förr så var sjön inte lika stor och det var branta strandkanter och det blev bråddjupt direkt. Vi brukade simma från ena sidan till den andra.
Efter en härlig eftermiddag så tog jag bilen tillbaka till jobbet och körde på några timmar till. Jag har varit hemma sedan halv nio och ska alldeles strax krya på ner i sängen. Jag jobbar imorgon med och sedan har jag en dag ledigt.
Intervaller
Vad skönt det är att vara igång igen med löpträningen igen. För en stund sedan rev jag av ett gäng snabba intervaller. Jag var så sugen på att springa snabbt. Som alltid är uppvärmningen seg. Det är något som jag verkligen inte tycker om med löpträning eftersom det tar en stund innan jag kommer igång. Skulle jag lyssna på mig själv då skulle det inte bli många löppass gjorda. Alls över huvudet taget..... Men passet gick riktigt bra. De här senaste passen har verkligen gjort underverk för mitt mående. Som jag behöver löpningen, ja träning över huvudet taget för att må bra. En faktor som gör mycket för motivationen. Nu sitter jag i soffan med Rickard och barnen och tittar på en Disneyfilm. Vi ska även äta lite godis. Det blir en mysig fredagskväll!
PS: Bilden är helt orelaterad till inlägget. Men jag kände mig så fin i min lila ögonskugga och tyckte att inlägget behövde en bild. DS
För att hälsa börjar i magen
Godmorgon långfredag! Så här startar jag min dag: aloe vera (reklamlänk till min webshop), MSM, rosenrot och så en stor mugg te med honung i.Jag lyssnade på en sådan spännande livesändning i en facebook-grupp igår där det pratades om balansen i tarmen och hur mycket den påverkar övriga hälsan. De goda bakterierna är jätteviktiga för att man ska må bra. Det är bara att googla så finns det en del forskning på området. Det var en bra påminnelse för mig själv att ta mina kosttillskott. Det jag inte har hemma just nu är omega 3 och probiotika och jag behöver göra en beställning snart igen. Min erfarenhet är att det gör gott för mitt mående.
Till fika igår gjorde jag en knäckig äpplepaj. Till täcket använde jag bara glutenfria havregryn, socker och smör. Jag smälte smöret i en kastrull på spisen och rörde sedan i socker och havregryn, la på det på pajen och sedan in i ugnen. Ytan blev så där härligt knaprig och knäckig och med en smak av kola. Det blev underbart gott och Samuel som inte ville ha tog två portioner. Jag tycker om vaniljgrädde: vispad grädde med vaniljsocker till. Det är så gott!
Rickard gjorde gigantiska chokladbollar. Så gott det med!
Vi tog en kort promenad men både jag och Rickard tyckte det var lite kallt så vi gick in igen. Du får ha en underbar långfredag. Jag ska snart iväg till jobbet, slutar redan klockan ett och då ska vi äta lunch tillsammans hela familjen. Önskar dig en underbar dag!