Hanna

En femma
På lördag startar jag och Caroline med c9. En kickstart för att få oss på banan igen. Jag och Rickard passade därför på att ge oss ut och springa en femma. Det var härligt springväder, 20 grader och ett svagt regn. Det var så härligt!Lördag och söndag kommer jag inte kunna träna alls då c9 startar med två dagar fasta. Eller iallafall inte springa. En promenad hoppas jag på att orka med. Jag har valt en bra helg, haha. Jag ställs på prov direkt då det är kalas både lördag och söndag.
På dagens runda konstaterade jag att aloeveran gör mig till en bättre löpare. Innan passet drack jag ca 60ml aloevera utblandat med joost och 2 dl vatten. Det gav en riktig energikick.
Hemma igen
Vi tog tidiga morgonbåten hem imorse. Visst var det jobbigt att kliva upp tidigt, särskilt efter en natt där jag nästan inte kunnat sova alls. Resfeber såklart, borta bra men hemma bäst stämmer så bra. Men nu när vi varit hemma sedan klockan ett var det så värt det. Att ha hela dagen kvar framför sig och inte behöva gå och lägga sig direkt när man kommer hem som det annars blir.
 
Dag 4 spenderades på Tofta strand. Vi var ju där kvällen innan och jag blev så förvånad över vattentemperaturen. Det var riktigt varmt och så skönt! Mindre trevligt såklart att få vatten i munnen men det är en petitess i sammanhanget.
Utöver löprundorna tog blev det två kvällspromenader. Att se solnedgången över Östersjön tröttnar jag aldrig på.
Att knalla bort till muren är också ett måste när vi är där. Den här gången gick vi inte varvet runt hela muren då barnen var trötta men att klättra upp i högsta tornet måste givetvis göras. Från vårt boende var det ca 1 kilometers promenad dit. Helt lagom efter flera dagar med fullt ös.
Vi var ute och åt lunch igår och innan dess pratade Ida om att hon ville köpa klänningar. Det föreslogs ett gäng men ingen dög tills Ida hittade den ovan. En prinsessig tylldröm i alldeles för stor storlek men det var den enda som dög. Är det semester så är det så Ida fick bestämma.
 
Gotland dag 3
 När ni läser det här inlägget är vi på Tofta strand och njuter (eller jag utgår från att vi njuter iallafall. :-P) Molnen som skymde solen på förmiddagen har nu blåst bort och det är varmt som i en bakugn. En sval vind svalkar skönt.
I förmiddags åkte vi till en insjö här på Gotland med det charmiga namnet Tingstäde träsk. Barnen tyckte det var lite läskig botten (lera) men vattnet var riktigt varmt och skönt. Lite jordgubbar slank ner innan vi tog bilen till Lickershamn för att se Gotlands största rauk: Jungfrun. Dit ville varken Alex eller Ida följa med, de tyckte det såg läskigt ut.
Den tronar verkligen majestätiskt där på klippan. Namnet kommer från en sägen om en man som har en dotter. På en av sina färder har han med sig en pojke hem som slav. Pojken och flickan umgås mycket med varandra men det gillar såklart inte flickans pappa så de lyfter upp henne på toppen av rauken och lurar sedan upp pojken dit. Ifalll han kan rädda henne så får de gifta sig. Pojken antar utmaningen såklart men det slutar inte lyckligt då flickans pappa skjuter en pil genom huvudet på pojken vilket gör att både flickan och pojken störtar handlöst i havet. Ett gäng mannar försöker såklart rädda flickan men det är kört. Hon liksom pojken försvinner i vågorna.
Precis innan Lickershamn finns ett raukområde. Där fick barnen klättra av sig och vi fikade innan det var dags att åter åka till stugan för en liten paus.
Ser ni trollet? Jag fick assocciationer till Hungergames, till muttarna i delen när de är under jorden.
Det här tyckte jag var häftigt, ett vackert hjärta. Naturen är verkligen fantastisk!