Hanna

Tempot gör skillnaden
Jag tjatar alltid om att tempot gör skillnaden i pilates. I videon nedan demonstrerar jag hur sakta man ska jobba. I det tempot som jag gör övningen garanterar att varje liten del av magen får jobba. Samma övning i snabbt tempo ger inte samma effekt. Testa skillnaden och skriv sen en kommentar om vad du tycker.
 
21 april och dagen i bilder
Dagen startades med brunch på IKEA och därefter storhandling av mat. Vi handlar i stort sett alltid tillsammans. Hur gör ni? Nyfiken i en strut....
Filmat ett klipp till instagram. Kolla in @hannafialotta
Mellanmål: chiapudding med soyghurt, jordgubbar och blåbär. Helt galet gott.
Det är Rickards födelsedag idag. Han ville inte ha något men jag ville shoppa något ändå. Det blev ett par blåmönstrade löpartights.
Rickard ville ha potatisgratäng och den blev så god! Godaste jag nånsin gjort och det dumma är att jag kommer inte ihåg vilka kryddor jag hade i. Till efterrätt blev det en smarrig ananaspaj. Det blev en riktigt mysig dag med min fina familj.
 
 
En förklaring till min header
Har du någon gång funderat över vad jag egentligen menar med texten på på min header? En första tanke jag kan tänka mig är att man tänker att det handlar om träning och att träning är viktigt för att vara lycklig. Andra kanske till och med ser texten som provocerande och blir irriterade. 
Texten är ett citat från Joseph Pilates bok "Return to life through contrology" och betyder: "Fysisk välbefinnande" är den första nödvändigheten för lycka".
Den handlar alltså inte om träning i första hand som man kanske kan tro när man ser ordet fitness utan det handlar om att må bra i sin kropp. Att hitta balansen mellan sömn, motion och mat och att det är det första som behövs för att man ska känna lycka. Jag tänker att man alltid måste gå till sig själv först "vad kan jag göra för att förändra min situation och må bättre" då man inte kan förändra andra människors beteenden utan bara sitt eget. Så, att må bra i sin kropp är superviktigt för att kunna vara lycklig.