Hanna

Sociala medier och förändringar på jobbet
En av mina favoritbilder från sommaren 2018
Oj vad fort hösten kom nu när det väl vände från den hetta vi har haft mer eller mindre sedan i maj. Idag är det bara 15 grader ute och värmen och sommaren känns helt plötsligt väldigt långt borta. Som ett avlägset men fint minne. Sommaren 2018 lär nog aldrig glömmas med de heta dagarna och varma nätter när jag knappt kunde sova utan en kall handduk över mig.
Jag fick ett städryck i morse och röjde i Samuels rum efter att han gått iväg till tåget, fyllde diskmaskinen och städade i ordning bland skorna i hallen. När det var klart så kom Rickard vältajmat hem från nattjobbet och vi åt frukost tillsammans. Förmiddagen har spenderats med näsan i min bok "arvet efter dig", fortsättningen på "livet efter dig". Den är nu utläst och jag funderar över om jag ska förlora mig i fler böcker eller om jag ska göra lite annat. I början av året skrev jag att jag ville satsa mer på blogg och instagram. Istället har det blivit precis tvärtom. Bloggen uppdateras inte varje dag och instagram kanske två/tre inlägg i veckan. Alldeles för lite egentligen och alldeles för tråkigt. Det är inte så att jag tröttnat, det är bara andra saker som hela tiden pockar på uppmärksamheten. Sen är det också så omständigt att filma till bloggen och till Instagram. I vardagsrummet är det alltid mängder med lego (eller andra leksaker) som Alex och Ida dragit in. Det blir ett helt projekt att försöka filma då när jag först måste börja med att röja undan grejer. Jag måste fundera lite hur jag ska göra. Sociala medier är fortfarande viktigt för mig och det är där jag har möjligheten att nå ut med pilates.
Igår jobbade jag extra på en annan avdelning på jobbet och vid lunch kommer gruppchefen och berättar att chefen vill prata lite med mig. Jag reagerar som de flesta andra... Börjar bita på naglarna i huvudet och tänker direkt vad har jag nu gjort..... Det börjar iallafall med att chefen börjar berömma mig och berätta om hur hon uppfattar mig som undersköterska. Sedan släpper hon bomben, att hon vill att jag ska byta våning. Med min specialistkunskap inom palliativ vård och avancerad omvårdnad är jag egentligen på fel våning. De är lite för pigga på den avdelning där jag jobbar. Jag kände mig överväldigad över förtroendet de ville ge mig och tackade ja till att byta våning. Med start från och med nästa vecka. Det jag ångrar i samtalet var att jag inte bad om löneförhöjning, ett mer passande läge hade jag nog inte för att förhandla om lönen.
En boklista
Jag tänkte att det kan vara lite kul att göra en boklista. Frågorna kom jag på när jag städade bokhyllan häromdagen. Jag har dock minne guldfisk och skrev ner rubrikerna för att inte glömma bort någon. Tidigare i somras kom jag på en bra början på en bok. (När jag var barn så var det en av mina drömmar att bli författare...) När jag kom på den snilleblixten satt jag i bilen och hade ingen möjlighet att skriva ner den och som med alla andra genialiska tankar (enligt mig) så försvann det. Hade varit lite kul att spinna vidare på den idén. Det skulle bli en deckare med ett ruskigt mord. Men åter till listan. :-)
Just nu läser jag
Arvet efter dig av Jojo Moyes. Jag måste bara fortsätta och läsa om hur det går för Lou och hur hon lär sig att leva med saknaden och sorgen efter Will.
Så här håller jag koll på böckerna jag läst:
Jag upptäckte häromdagen när jag gick igenom bokhyllan att jag faktiskt inte har koll på vilka böcker i hyllan som är lästa. Det är kanske ett femtontal som jag inte läst än. Jag behöver börja skriva upp alla böcker jag betar av.
Senast lästa bok
Livet efter dig av Jojo Moyes. Och vilken fantastisk bok det är!
Favoritbokserie:
Jag har tre serier som jag älskar, nämligen
- Fifty shades of grey
- En shopaholics bekännelser ( jag har läst 6 stycken och jag såg nu att det kommit ut två till. Framöver ska jag läsa dom också.)
- Twilight: favoritserien alla kategorier. Dessa böcker har jag läst många gånger.
En bokserie jag vill läsa fler böcker i:
Jag skulle vilja läsa med om barnmorskan Cecilia Lund.  Jag hoppade in i serien mitt i och skulle vilja läsa den från början. De som jag har läst är: Systerskap, Blodsystrar och Nattsländan. Det är Katerina Janouch som skrivit böckerna.
Bästa science fiction
Hungerspelen! Jag älskar böckerna men jag tycker även att de lyckades väldigt bra med filmatiseringen.
Hemskaste självbiografin jag läst
Pojken som kallades det
Pojken som inte fanns
Pojken som överlevde.
Dave Pelzer berättar om sin uppväxt. Först när han bodde tillsammans med sin mamma, pappa och syskon. Mamman behandlade honom fruktansvärt illa och det är skrämmande att läsa hur illa behandlad han blev.  och sedan när han bodde i fosterhem och kampen där. I sista boken får man följa honom som vuxen och med egna barn.
 En bok jag aldrig kommer glömma bort exakt när jag läste:
2003 var jag gravid med Samuel och jag fick boken "Påven Johanna" av min pappa i julklapp (eller om det var födelsedagspresent. Just den detaljen minns jag inte.) På julaftonskvällen så sträckläste jag boken och jag kunde verkligen inte lägga i från mig den. Klockan ett på natten hade jag läst ut den och jag minns att jag tänkte "om förlossningen startar nu så kommer jag inte vara utvilad när det är dags". Halv två kom första känningen, precis som beräknat, 25 december. Men förlossningen tog tid och ut kom han på annandag jul.
Favoritförfattare:
Lucy Dillon! Jag tycker mycket om sättet som hon porträtterar sina karaktärer och hur hon väver samman berättelserna och relationerna allt eftersom.
Böcker som jag haft i hyllan länge och som jag vill läsa i år:
Morgon i Jenin
Tusen strålande solar
Flyga drake
Tre böcker som avviker från all chiclit jag läst. Just därför ska de läsas endera dagen. Först ska jag bara beta av böckerna som jag bloggat om den senaste veckan.
Mest sorgsna bok jag läst
Livet efter dig av Jojo Moyes. De sista trettio sidorna satt jag och läste med både tårarna och näsan rinnandes. Så
Sämsta bok jag läst
Det får bli sommarföljetongen som gick i Corren, Silvervägen. Slutet var spännande men annars, nja. 
PS: Den här sommaren har jag läst fler böcker än vad jag gjort de senaste åren. Jag har fått dille.... Nu i augusti har jag läst:
Livet efter dig
Allt eller inget
Strandcafét
Visselblåsaren
Den jag ville ha
 
 
 
 
När slarv orsakar ont i ryggen
Jag har slarvat i tre veckor med att träna pilates. Och vet du, det känns i min stackars rygg. Den här veckan har jag sprungit två pass, match i måndags och intervaller i tisdags, knappt gått något förutom det jag gått på jobbet. Det har inte blivit någon pilates heller förutom enstaka klipp till instagram. Nu vill min stackars rygg vill inte vara med längre. Har så galet ont. Jag trodde att jag hade ont för att jag tränade för mycket men nu kan jag konstatera att jag inte gör det. Snarare tvärtom! Min kropp har blivit van vid en viss mängd och nu när den inte får det som den är van vid blir det pannkaka. Efter min match ikväll ska jag köra igång igen med ett lugnt pass pilates. Jag behöver det, inte bara mentalt utan också kroppsligt.