Hanna

Ett alternativt sätt
Den här idén som jag ska visa i ett videoklipp lite längre ner i inlägget hade jag aldrig kommit på tanken att göra om det inte var för Instagram. Ett löpband är ju till för att springa på, eller hur? Det är iallafall det sättet som jag och andra löpbandsanvändare använder det till. Aldrig att man skulle komma på att använda det på något annat sätt.
Vad sägs om pelvic curl med gång? Eller en planka med gång. Jag har ställt in löpbandet på låg fart och hög lutning. Kolla in mitt videoklipp nedan.
Sorry mörkt klipp. Men du ser tanken iallafall. :-)
Godbitar för bäckenet
Vi behöver alla jobba på vår stabilitet i bäckenet så testa de här övningarna för just bäckenet. Bäckenet kan tilt och rotera och det kan ha en stor påverkan på dina rörelser och hållning. Förändringar i bäckenets hållning kan vara anledning till knä, rygg och höftsmärta.
Problem med bäckenet orsakas ofta av svaga magmuskler, svaga muskler i rumpan och och tighta höftböjare - till exempel efter att ha suttit still en hel dag eller efter att ha fått barn. Att tillbringa tid genom att stärka dessa muskler samt lära sig hur hur man korrekt aktiverar dom är det bästa sättet att stabilisera din core.
I det första klippet visar jag kneefolds ( kom inte på ett bra svenskt namn) som är ett bra sätt att lära sig att stabilisera och aktivera musklerna i rumpan. Aktivera musklerna i rumpan ger en stark grund för din core att bygga på. Jag visar även pelvic curl. Där aktiveras baksida lår. När benen faller åt sidorna, håll bäckenet stabilt, tappa det inte och engagera mage och rumpa för stabilitet.
I det andra klippet visar jag shoulder bridge prep och pulses. Samma sak här är det viktigt med stabilitet i bäckenet, aktiverade magmuskler, att hitta tilten. (Det är särskilt viktigt för mig som har en stor svank. Att inte alltid jobba i neutralt bäcken utan att kanske mer i övningarna tilta bäckenet bakåt för att få en motvikt till min svank)
 
Tre knäppa
 Knäpp grej jag alltid gör:
Tänder lampan i badrummet på dagtid fast det är ljust. Jag gör samma sak både hemma och på jobbet.
Konstig kommentar jag hört:
"Hon går mest omkring och ser söt ut". Vad betyder det egentligen, är det en komplimang eller ska det tas som kritik. Betyder det att jag inte gör något vettigt? En kommentar som kan analyseras åt alla håll så jag ska nog bara lägga ner. 
Det här gör jag när ingen ser:
Då sätter jag på hög musik och så ställer jag mig och dansar och mimar med stor inlevelse. Problemet är att jag inte kan dansa. Jag står mest och skuttar upp och ner. Men roligt har jag.