Hanna

Boosta kroppen med MSM
I sisådär två år har jag boostat min kropp med MSM. Jag har använt Holistics MSM i pulver och brukar blanda med c-vitamin då c-vitamin ökar upptaget. Nackdelen är att om dosen blir lite för hög i förhållande till vätskan smakar det riktigt beskt och illa. Så när jag ändå skulle beställa medicin till ett av barnen passade jag på att beställa MSM-tabletter med C-vitamin. Allt i ett liksom och jag slipper den vidriga smaken. Jag upplever att jag blir mycket piggare av att inta MSM och jag har heller inte lika stora problem med eksem på händerna.
"MSM är en form av organiskt svavel och finns naturligt i bland annat frukt, kött och grönsaker.MSM förekommer också i kroppens celler och används i flera av kroppens processer såsom exempelvis produktion av nya celler. Svavel är även en beståndsdel av kollagen och keratin. Kollagen är ett protein som bygger upp bindväv, skelett, muskler, hud och hår. Det är också en viktig del av immunförsvaret och hjälper till att syresätta kroppen och ökar energinivån."

 


 


 

 
Egna tomater
Igår kunde jag äntligen skörda mina första tomater. Regnblöta, solvarma och alldeles underbara allt på en gång. Tyckte jag iallafall. Alexander tyckte att "de är lika äckliga som vanliga tomater". Jag är glad att han ville testa.  Jag tänkte plocka mängder med färsk basilika, oregano och göra en riktigt härlig tomatig och god köttfärssås. Blir hungrig bara jag tänker på det.
 
Lyckan i att det regnade
Den här helgen blev en riktig kalashelg. I lördags åkte jag och barnen till Rickards lillebror och firade hans födelsedag i efterskott. Rickars kusiner från Borås-trakten var där. J är fantastiskt duktig på att sy kostymer och var en av de designers som tävlade i Närcon som var nu i helgen i Linöping. Jag fick se hennes bidrag som var Anna och Elsas kröningsoutfits från filmen Frost. Jag vet dock inte hur det gick för henne. Förra året kom hon tvåa.
Jag skrattade så dant när jag såg den här bilden. Det är såklart inte okej att räcka ut tungan åt brorsan eller någon annan för den delen men lite kul var det allt.....
Vi var även hos mina föräldrar igår och firade mammas födelsedag. Vi åt potatissallad och fläskytterfilé, tårta och så njöt jag av att det regnade. Hade jag varit hemma hade jag satt mig när på gräset och bara njutit av att känna regnet mot kroppen.
Mamma hade gjort en sådan fin tårta....
Och jag njöt av min glutenfria tårta. Om det är något jag längtat efter så är det just tårta! Så gott!