Hanna

Idag har jag...
.... Varit hos Linnea och gått igenom övningar med blandat resultat. Jag var lite ofokuserad och trött vilket stör mig så här i efterhand att jag inte ansträngde mig lite mer. Jag blir lite så när jag vet att jag ska visa upp övningar som jag verkligen inte är säker på och känner mig allt annat än bekväm. Jag får ta nya tag nästa vecka när vi ses. Men jag ska nog inte vara så hård mot mig själv. Jag fick några cues som definitivt gjorde övningarna lättare att greppa och huvudsaken är att det är resultatet.
Jag har pluggat regelfrågor inför fortbildningen i helgen. Även här med blandat resultat. Dock inte ett enda prov med underkänt resultat. Det är tretton frågor man ska svara på och 11 är godkänt resultat.
Jag har gått igenom mängder med övningar teoretiskt. Bilden är dock från igår.
Jag har sprungit fem kilometer på löpbandet och efteråt så blev det en rejäl stretch för kroppen. Stretchen ovan gillar jag verkligen då jag får med baksida lår och ryggen.  Det gäller att använda armarna för att sträcka ut ryggen.
Duktiga flickor
Jag har tänkt skriva det här inlägget ett tag. Jag har funderat över det här att vi ska vara så duktiga hela tiden. Hemmet ska vara tipptopp, på jobbet ska vi hinna allt och att göra fel är en mindre katastrof. Men jag tänkte på, vi måste inte vara så perfekta jämt. Det är helt okej att vara medel. Att en dag strunta i dammråttorna i hörnet och istället ta ett långt bad. Eller ta en härlig promenad. Framförallt måste vi inte hinna vara överrallt samtidigt.
Våga säg nej ibland. Det är ingen som kommer tacka dig för att du bränner ut dig och kör på för hårt. Det är inte konstigt att så många kvinnor bränner ut sig när kraven är så höga.
Jag vill uppmana dig till att våga sänka kraven. Är det tufft på jobbet en period, sänk kraven på dig själv vad gäller hemmet. Är utmattningen väl ett faktum så kommer det inte att ha varit värt det att ha kört på för fullt. Det tar lång tid att komma tillbaka från en utmattning och många blir inte sig själva igen. Lyssna på kroppen och ta det lugnt!  Det är inte värt det att vara en "duktig flicka"
På min soffa
Oj, det vräker ner snö utanför fönstret. Tror dock inte att den kommer lägga sig då det är någon plusgrad. Efter mötet så har jag suttit med mina böcker. Leder och muskler har varit fokus idag. Jag tog även en paus för att filma en grej till Instagram. Soffan är ett bra sätt att utmana magmusklerna lite extra. Klippet tänkte jag lägga ut senare. Så kul det är att ha fått så mycket inspiration och motivation till att träna pilates och filma till Instagram. Jag hade en ganska lång period då det inte kändes så särskilt kul men jag är tillbaka igen.
Angående övningen som jag visar på bilden: böj in benen mot bröstet. Benen ska inte vara ihop, pointa fötterna. Därefter sträck ut benen, så lågt du kan ha benen utan att tappa kontakten med ländryggen i mattan. Ländryggen måste vila mot mattan hela tiden och tappar du kontakt, gå inte riktigt lika lågt med benen. I utsträckt läge flexa fötterna, pointa igen och böj in benen till utgångsläget. Det här är en magdödare! :-)