Hanna

Bacon och purjolökspaj
Vi äter ganska mycket samma saker hela tiden. Det blir pasta med köttbullar/köttfärssås/falukorv ganska ofta och det hade jag ingen lust att laga idag. Slängde istället ihop en paj: bacon och purjolökspaj som blev riktigt god.
 
Pajdeg
3dl vetemjöl                                    
100g margarin eller smör                                    
3msk kallt vatten
Fyllning
2 paket bacon
purjolök (efter tycke och smak)
riven ost
Äggstanning
6 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
 
Gör så här: Rör ihop degen. Jag smälte smöret för att lättare kunna blanda ihop till en deg och tryckte sedan ut den i en pajform. Förgräddade skalet 10 minuter i 175 grader. Medan skalet gräddades stekte jag bacon och purjolök och lät det sedan rinna av på papper. Därefter la jag det i formen, ost överst och sedan på med äggstanningen och gräddade tills det "stannat". Servera med sallad och en god kall sås till.
30 april
Jag kanske är knäpp men vad skönt det är att det inte är sol och varmt idag. Då känner jag inte samma press att gå ut och utnyttja det fina vädret. Jag kan sitta i soffan med gott samvete, filura över livet och läsa några sidor i skolböckerna. Perfekt! Vad ska ni göra idag?
Den här veckan har inte sömnen varit den bästa, jag drömmer så mycket konstigt, i natt var det en blandning av njursvikt, föda barn och svår sjukdom. Kaos i hjärnan eller vad. Snart semester och lugn och ro. Det ser jag fram mot.
 
I Valla
Eftermiddagen/kvällen har tillbringats i Valla med barnen. Rickard sprang LIU-loppet och det ville egentligen jag också men med tre matcher på fyra dagar sätter mina ben stopp. Jag vill inte dra på mig en belastningsskada. När jag såg löparna springa förbi blev jag avis, ville ju så gärna jag med. Snart är det Blodomloppet igen och då är det min tur. Jag och barnen hade det väldans trevligt iallafall. Kvällen avslutades med en varsin glass till barnen och sen kvällsmat på McDonalds. E