Hanna

Mitt löparår 2018
Vilket fantastisk löparår jag haft. Jag har fått vara frisk och kunnat träna så mycket som jag har velat. Det är helt fantastiskt att känna i kroppen hur mycket bättre form jag är i nu. Att tänka tillbaka på var jag var när jag började och hur mycket det är som hänt. Fantastiskt!
Årets prestation:
Victorialoppet där jag slog personbästa på både tre kilometer och fem kilometer.Jag hade en dålig inställningn hela dagen på grund av att det var så varmt och jag satte mina förväntningar lågt då jag inte ville bli besviken. Hellre då att andra hållet att jag inte har så höga förväntningar. Loppet är nio kilometer och jag sprang på min näst snabbaste tid. Hur nöjd som helst! Jag tycker inte om att springa i värme men i det här loppet var jag så illa tvungen. Då fick jag klart för mig att jag kan. Det handlar bara om att bita ihop. 
Hur många lopp har jag sprungit?
Blodomloppet 5 kilometer
Byrundan 8 kilometer
Karhu run 6,2 kilometer
Victorialoppet 9 kilometer
Höstfemma 5 milometer
Liu-loppet 5 kilometer
Å-stadsloppet i Örebro 10 kilometer
Jätten Bule-löpet 5 kilometer
Inte utan min andra halva! 💖
Roligaste tävling: 
Det måste vara ovan nämnda lopp, Victorialoppet. Publikfesten och stämningen. Borgholm är en fantastik ort att springa i. Särskilt nere vid hamnen.
Jobbigaste tävling:
Lätt Byrundan i Gamleby. Där kan man välja om man vill springa fyra eller åtta kilometer. Jag valde åtta kilometer och blev lite skrämd av J som menade på att det bara var uppför och nerför. Jag avskyr att springa uppför så där och då ville jag bara gå hem. Som tur var så var det inte så illa som han sa. Fast höstfemman i Åby kommer inte så långt efter. Varje år funderar jag över varför jag utsätter mig för att springa höstfemman. Trots det vill jag ändå springa loppet varje år.  
Konstigaste känsla?
Att springa Liu-loppet utan Rickard. Vi brukar alltid springa tävlingar tillsammans. Inte bredvid varandra då han springer ett helt lopp i vad som är min snabba intervaller-fart. Men vi är på samma ställe före och efter och det kändes skumt att han inte var med. Kommer dock inte ihåg varför han inte sprang. Kan det varit styrelsemöte i domarklubben kanske, äh, jag minns inte. 
Kan jag vara gladare, kommit i mål på Blodonloppet på en riktigt bra tid. Älskar den känslan. Dels tagit ut mig och sedan endorfinerna som flödar i kroppen som gör att jag känner mig oövervinnerlig.
Jag ser fram mot att får starta 2019 i bättre form än vad någonsin varit. Från och med nu kan det bara bli ännu bättre!
 
 
 
Allmänna tankar så här på söndagen
Jag har suttit i skenet av mina stearinljus och kommenterat i bloggar. Det tar mycket tid men det är roligt också för det känns som att bloggarna jag besöker blir som vänner. Vi hejar på varandra och stöttar varandra och kommer med tips och råd. Hur kul som helst. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta sen när jag börjat plugga också. Att tiden räcker till. Jag vill så mycket! Det första som kommer få stryka på foten är sömnen om det är mycket jag vill göra. Att begränsa mig är inte min starka sida....
Snart ett minne blott. Mitt halvår utan godis har jag tagit igen med råge nu de sista veckorna på året. Kommer bli tufft att starta om. Mitt sockerbegär kommer ha nått ännu högre höjder....
"Du är så duktig som tränar" 
Är jag verkligen duktig? Jag vill inte att folk ska säga att jag är duktig för att jag tränar. För mig kan därför duktig vara ett negativt ord och jag vet inte varför jag tänker så. Jag har kanske läst för många feministbloggar där man enligt dom inte ska berömma varandra utan bekräfta på andra sätt istället. Tex säga till barnet som ritat en cool bil: är det en snabb bil och på så sätt skapa en diskussion kring bilden. 
Men vad betyder det egentligen att vara duktig? Synonymer till duktig är till exempel: bra, skicklig, kapabel, duglig, flink, företagssam, handlingskraftig med mera. Fina ord med andra ord och passar inte alls med det jag tänker om ordet. Så jag måste nog jobba med mitt eget sätt att tänka.
Nej hörni, vet inte om det blev något vettigt av det här inlägget så jag ska nog krypa ner i sängen. Jag har jobbat heldag både igår och idag och än är jag inte ledig. Jobbar kväll imorgon och så morgon på nyårsdagen. Bäst att sömnladda....
 
 
Ett sprakande hjärta till dig som läser
Jag är så glad över att just du kikar in här hos mig. Jag tackar även så hjärtligt för din fina kommentar i mitt inlägg "vad vill du se mer av i bloggen 2019?". Jag blev glad över att bloggen gillas som den är. Något som förvånade mig är att det är så många som vill se mer träning. Jag har alltid tänkt att jag kanske bloggar för mycket om träning och därför hållit igen lite. Jag fick många bra uppslag på ämnen jag kan blogga om så det tackar jag för!