Hanna

Roadtrip
Det är inte ofta vi är lediga samtidigt alla fem i och med våra oregelbundna arbetstider. Så idag passade vi på att åka till Stockholm och besöka Fjärilshuset. Barnens önskemål.
Vi lämnade ett höstruskigt Linköping bakom oss och kom upp till ett nästan lika höstruskigt Stockholm. Fjärilshuset ligger i Hagaparken och det är tredje eller fjärde gången vi är där. Det blev en mysig utflykt!
Roliga speglar där man både kan lägga på några kilon....
Bli smal som en sticka....
Eller få toppiga huvuden. 🤣
Skölpaddan borde lära sig lite bordsskick. 😝
Öronmaneter.
Vi lyssnade på den guidade turen om hajarna. Det var riktigt intressant och han som höll i turen var riktigt rolig. Det bjöds på många skratt.
Vi åt lunch på en pizzeria i Salem där jag blev upprörd över att de tog 45:- (😤) extra för en glutenfri pizza. Det var extra bra kvalitet på mjölet och han hade ingen vinst så därför var det tvunget att vara så dyrt. 😵 Det fick bli en kebabsallad istället. Men jag tror han blev sur på mig eftersom han inte hällde upp såsen på salladen utan serverade den i en plastburk.... Det blir inga fler besök där kan jag säga.
En impuls
Jag satt i godan ro och byggde med lego efter att ha städat i Idas rum. Fick världens ryck efter jobbet och började röja så det är så fint i hennes rum nu. Iallafall så satt jag och försökte tagga till inför träning. Rickard tyckte att vid fyra var väl en bra idé. Jag hittade dock på en massa ursäkter i huvudet. Typ "vid fyra är min absolut sämsta tid att springa..." Men så fick jag mess från Sofia som ville ha sällskap på sina intervaller då hennes sällskap bangade ur. Genast blev jag pepp. Har saknat våra morgonintervaller. Rickard hängde också med och så mötte vi upp henne i stan och värmde upp till platsen för våra intervaller. Sofia skulle springa
3km+2km+1km i 4,10min/km. 😱 Det är inget tempo för mig att springa i. Alltså inte min nivå, särskilt inte så långt. Så jag körde tusingar i mer behagliga 5,06tempo. För min del blev det tre tusingar och så mötte jag upp Sofia och Rickard som sprang i hennes tempo för att få lite bättre träning. Det blev ett riktigt bra pass!
Söndagsbabbel
Fredagens mellanmål: Mango, banan, pekan och kokosnötssmör och så proteinella. Typ som nutella men med proteiner i. Sådär gott för sig själv men så här ihop med det frukten helt okej.
Sitter och försöker skriva några rader men huvudet är tomt och jag känner bara nä. Har ingen lust alls. Det får nog eka tomt här en stund till. Typ till imorgon. Jag kan ju i och för sig berätta att jag har jobbat hela helgen. Igår blev jag inbeordrad till kvällspasset. Fick jobba på min "gamla" våning och jag blev så glad över att få träffa alla boende igen. Jag har saknat. Verkligen saknat. Vi är inne i en period då det är mycket att göra så det är skönt med ett litet avbrott från det.
Annat som hänt i helgen var att det blev lite shopping på min lediga dag till barnen. Äntligen har jag hittat gymnastikkläder till Ida som hon faktiskt vill använda. Hela eftermiddagen i fredags hoppade hon hopprep och var ute och cyklade i sina nya kläder. Ett par svarta tights med rosa vader och så en rosa topp. Ja, det ska vara rosa. Alexander fick också lite nya träningskläder och nya skor. Samuel var på stan tidigare i veckan och shoppade för sina sommarjobbspengar. Det blev mycket fint till garderoben.
Ikväll var jag och tränade med en kompis, pilates, styrka för armarna och så några kilometer löpning.
Vet inte hur intressant det är för dig att läsa det här men det är det senaste som hänt iallafall. :-) Se där, det blev ett inlägg ändå. Har du haft en bra helg?