Hanna

Min "gameplan" och en bra insats
Jag har aldrig skrivit något om hur jag förbereder mig inför fotbollsmatcher eller vad jag brukar fokusera på.  Så är du inte intresserad av fotboll så sluta läs nu. :-)
Det första jag alltid funderar över är matchförutsättningar. Väder, om matchen spelas på naturgräs eller konstgräs. Jag tittar även på tabellen. Det säger en liten del av vilken matchbild jag kan förvänta mig men definitivt inte allt. Lag kan överraska. Jag brukar också tänka på om jag haft lagen tidigare. Om något särskilt inträffat, spelsätt. Är det ett lag som snackar mycket och så vidare. Det finns lag som spelar riktigt tufft och då gäller det att kunna sätta ribban rätt från början. Hitta "Svarte Petter"
Förra året hade jag en observatör som frågade mig efter matchen om jag hade någon särskilt plan inför matchen. I korthet gick det ut på hur vill jag döma mina matcher. Jag hade ärligt talat aldrig tänkt på det så nu ingår det också i mina matchförberedelser.
Jag brukar generellt vilja försöka låta killar som tjejer få spela med mycket kamp om boll. Det får smälla på så länge det är schysst. Något jag alltid fått beröm för är mitt mod på plan, jag håller min linje. Men ibland behöver jag frångå den och tänka domarsmartness. Vad vill spelarna? Ibland kan det behövas en enkel frispark som är under min "huvudnivå". För att det blir lugnare och jag får mer acceptans. Det jag jobbat mycket med i år är just att hitta de enkla frisparkarna vid rätt tillfälle och offensiva placeringar. Något annat jag jobbat med är att hitta vinklarna in i situationerna för att kunna ta rätt beslut. Ett exempel på det är försöka se situationerna från sidan inte rakt bakifrån. Rakt bakifrån är den absolut sämsta vinkeln för att kunna ta rätt beslut.
Ikväll fick jag chansen att döma damer division 1 igen. Förra våren hade jag min senaste dammatch på den här nivån och då blev det platt fall. Idag tog jag igen det med bravur. Min coach kom och tittade på oss. Jag hade en bra känsla hela matchen och den stämde med observatörens uppfattning också. Jag hade bra samarbete med mina assisterande domare och bra nivå. Allt som jag beskrivit ovan stämde idag. Jag är så nöjd!
Jurassic World - Fallen Kingdom
Igår var jag, Alex och brorsan och såg nya Jurassic world-filmen. Det var först en utmaning att inte köpa något snask till filmen men väl där och när filmen kom igång behövdes det inte. Annars älskar jag biopopcorn, finns det något godare sätt att göra popcorn på. Det tror inte jag. Filmen är den andra delen i nya Jurassic world-serien. Vi alla tre gillade filmen. Den hade spänning, humor och en riktigt bra story, mycket bättre än tidigare filmer!
Suddig bild från bion! Det var kul!
"Fyra år har gått sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier och numera är ön Isla Nublar övergiven av människan där de kvarlämnade dinosaurierna kämpar för sin överlevnad. Men när öns slumrande vulkan väcks till liv och hotar att utrota allt liv på ön så tar Claire Dearing och Owen Grady på sig uppdraget att rädda dinosaurierna från utrotning. Owen letar efter sin ledarraptor Blue som finns någonstans i den djupa djungeln medan Claire försöker hitta djuren efter att ha fyllts med respekt för dem. De möter hinder i form av köttätande dinosaurier, glödande lava och samtidigt avslöjar de en konspiration som kan leda till det största hotet som mänskligheten skådat sen urminnes tider."
 
Önskar att min kamera kunde fångat hur vacker Linköpings domkyrka var igår kväll. Vi kom ut från bion strax innan elva och det var bara skymning. Ser inte fram mot att det snart vänder.
Snart har jag mitt certifikat
Den här bilden som jag ogeneret snott från @slrpilates på instagram beskriver så väl varför jag fortsätter träna pilates, varför jag kan prata om pilates i flera timmar och varför jag aldrig tröttnar. Det är så många människor som berättar om hur deras hälsa verkligen förändrats av pilatesträningen. Jag såg ett klipp på Facebook från en av mina vänner som visade ett inlägg med en parkinsonpatient som tränar pilates. Jag ville verkligen dela klippet men tror det är någon sekretessinställningen som gör att det inte fungerar. Pilates kan såklart inte bota sjukdomen men just det där att röra på sig tror jag på gör skillnad.
Igår hade jag ett pilatespass på gräsmattan vid Linghemskyrkan. Tre kvinnor och min bror kom för att träna med mig. Det var sista timmen jag behövde för att kunna skicka iväg mina papper och sedan få mitt certifikat. Så jag har mailat iväg papperna. Eftersom det är sommar tänker jag att det säkert lär dröja till hösten innan certifikatet dimper ner i lådan. Allt annat än det är en bonus.
Idag har jag gjort sista dagen på Spring to life-challenge via Pilatesanytime. En utmaning som jag lärt mig så mycket av. Klasserna har följt olika teman: andning, grounding (hittar inget bra ord på svenska), expansion och lek bland annat. Det har varit så bra och jag vill göra fler utmaningar. Det är för mig ett bra sätt att komma ett steg längre.