Hanna

Sista kvällen
Imorgon åker vi hem. Vi har haft helt fantastiska dagar. Jag blir bara mer och mer förälskad i denna fantastiska ö. Jag har inte varit här för sista gången. Den här gången har vi sett ställen vi inte varit på förut. Idag till exempel åkte vi till Ljugarn och Folhammars raukområde. Jag kommer berätta mer om våra dagar här. Kikar in lite snabbt nu och bloggar via mobilen. Datorn har jag inte ens brytt mig om att starta. Hemfärd blir med fem-båten imorgon kväll och dagen kommer spenderas i Visby. 
Suveräna dagar
 
Jag har så många bilder att visa men internet är verkligen det sämsta jag någonsin varit med om på resor. Vi var på Stora Karlsö idag och till och med där fungerade mitt mobila bredband. Mycket ologiskt, mitt ute på Östersjön liksom.... Men vi har det så bra. Jag njuter av att vara här! När jag kommer hem kommer jag bjuda på en riktig bildbomb.
(Bilden laddade jag upp på telefon. Den har varit halv under hela tiden jag skrivit det här inlägget så vi får se hur inlägget kommer se ut. Jag kan inte se några bilder alls. Inte på bloggar, inte facebook och knappt i mina bildmappar. Suck!)
På vår favoritö
I år är det åtta år sedan som jag och Rickard var på Gotland första gången med Samuel och Alexander. Då besöktes Lummelundagrottan (en besvikelse för övrigt) och Fårö. Denna fantastika ö som jag aldrig tröttnar på. Det är fjärde gången som vi är här hela familjen och tredje gången för Ida. Imorse ringde klockan tidigt men jag försov mig. Vaknade av ljudet av Rickard som stekte ägg. Tur att han kom upp ur sängen. Vi hade bokat plats på en lunchbåt så vi behövde inte kliva upp supertidigt. Bilen packades, jag vattnade rabatterna och sedan kom vi iväg. Trafiken flöt på bra till Nynäshamn och incheckningen. En liten detalj som kan vara bra att veta är att de kör stickprovskontroller ibland och då ska alla kunna legitimera sig. Det var nog många idag som fick sig en smärre chock. Identitetskontroll även på barnen när man fortfarande åker inom landet liksom... Men det löste sig bra och vi fick åka ombord. Men sedan kom nästa lilla lustiga grej. För överfarten bokades en hytt och det stod två olika kupénummer. När vi satt i våran hytt kom en familj och hade fått nyckelkort till samma hytt och bara några minuter senare kom nästa familj som också hade fått samma hyttnummer. Också här löste det sig, vi bytte till den andra hytten som stod på majoriteten av oss och där fick vi vara ifred.
En sväng blev det ut på soldäck men det blåste mycket och jag hade fel kläder på mig. En härlig grön klänning med vita prickar på som bara åkte upp. Lusten att vara ute försvann om man säger så.
Det var ganska stökigt i hytten, rastlösa barn och jag undrar hur störda hyttgrannarna tyckte att de blev... Till hemresan blir det till att ta med sysselsättning.
Det första vi gjorde när vi kom fram var att checka in i stugan och göra oss hemmastadda. Det var givet att inte missa matchen mellan Mexico och Sverige. Jag kan fortfarande inte fatta att Sverige vann sin grupp och gick vidare. Helt suveränt bra!
Vi fick besök. Jag var helt fascinerad av denna skalbagges gröna metallicfärg. Någon som vet vad det är för art?
Efter matchen åkte vi iväg och åt kvällsmat och så besöktes ett raukområde. Men mer om det kommer i nästa inlägg. Nu ska jag sova inför morgondagens äventyr som blir Stora Karlsö.