Ny inspiration och veta vad som är vad

 Godmorgon!
Jag ringde min samordnare igår och frågade lite fint om jag kunde få semester idag och det fick jag. Så skönt att få ledigt en dag till innan jag går på mina helgpass. Det var bra att det gick att lösa. Så idag ska jag hitta lite ny inspiration till mitt pilatespass ikväll. Jag tänker framförallt lite nya varianter på övningarna utan att det för den skull blir svårare.
Använda blocken är ju bra vad gäller att aktivera musklerna man inte tänker på annars. Tex insida lår.
Igår funderade jag en hel del på vad som är vad egentligen vad gäller min trötthet. Med det menar jag vad som "bara" är mental trötthet och vad som är fysisk trötthet. Och kan man skilja de två åt? Pigg kropp men trött huvud till exempel.
Anledningen till mina funderingar är för att jag inte blir klok på min kropp. På förmiddagen igår gick jag en promenad med S, vi var ute dryga timmen och avhandlade allt mellan himmel och jord. På kvällen dömde jag fotboll och det kändes inte alls i kroppen att jag redan varit fysiskt aktiv under dagen. Å andra sidan har jag inte ett stillasittande jobb så kroppen är van vid mycket rörelse.
Tror det har att göra med att jag mår så bra av rörelse och då får jag energi. Att det ändå ger mer energi än vad det sliter på kroppen.
1 Amanda:

skriven

vad härligt att vara ledig en dag innan :) jobbigt när man inte vet hur kroppen fungerar :)

2 Jessifri85 :

skriven

Så bra att du fick ledigt en extra dag 🙂👍.

Ja, det är svårt att veta vad det är som gör att din Kropp är trött. Det kan ju vara att den inte får den vila som den behöver. Eller att kroppen förbereder sig för hösten. Det är lite omställning för din kropp att det går mer & mer över till hösten.
Der kan vara många orsaker 🙂.

Ta hand om dig! Ha en fin helg🍂🍃❣️😊

Äää

Ä

3 Ibod11 - Ingrid:

skriven

Jag hoppas att den extra lediga dag hjälper din kropp, eller knopp eller båda, att återhämta sig. Det är inte lätt att förstå vad som är vad och vad allt beror på. När hjärnan är trött kan man få fysiska problem och att se sambanden är inte alltid självklart. Jag tror att du känner din kropp så pass bra att du har rätt i att du mår bra av rörelse.

Kommentera här: