Att kollapsa i ryggen

Min favoritpilatesövning har alltid varit teaser. Att komma upp med både överkropp och ben samtidigt är egentligen inte det svåra. Det svåra är att göra det på rätt sätt. Att verkligen använda magmusklerna och inte sätta all belastning på höftböjarna och ryggen.
Det finns teaser 1, teaser 2 och teaser 3. I teaser 1 så har man benen i 45 graders vinkel och rullar upp överkroppen och håller kvar en sväng och rullar sedan ner.
I teaser 2 höjer och sänker man benen och i teaser 3 lyfter man upp ben och överkropp samtidigt och rullar ner rygg och sänker ben samtidigt.
Det är i teaser 2 som jag framförallt får problem. Jag tappar helt i ryggen och kollapsar ner. Det är faktiskt inte bra, det gör att jag om jag har otur kan få ont i ryggen. Kanske därför höfterna är så dumma, jag gör övningen fel.
.                            
Så det jag behöver träna på är "onelegged" teaser med en fot i mattan och ett ben utsträckt. För att bygga upp styrkan på en lite lägre och enklare nivå.
1 Tess:

skriven

Jag älskar när du lägger upp såna här inlägg :) skulle vilja se en video då du gör den här övningen för jag blev sjukt nyfiken på den :D

Svar: Kan tyvärr inte lägga upp en video då min kamera är trasig.😞
Hanna

2 Moa Larsson:

skriven

Älskar pilates eftersom att det verkligen handlar om att göra det på rätt vis. Är det ENKELT så gör man det i regel fel. Som att träna med TRX-band. Tycker det är så häftigt att du tar dig tid och tar bilder och demonstrerar övningarna så att även de mindre kunniga kan hänga med. Kram!

3 Jenny:

skriven

Alltså jag var på gymmet för ett tag sen (min man tyckte jag skulle gå med honom).
Här har alla gym så mycket personal så det kommer alltid en som jobbar och puschar en, lite som en PT helt gratis.

Han sa vad vi skulle göra, allt från uppvärmning sen styrka och sen sånna här övningar liknande den du lagt upp här... en var att ligga på ryggen och lyfta upp benen, det låter ju super lätt och såg lätt ut när han visade. Men alltså jag fick fasiken knappt upp benen... alltså lyfta dem så där raklånga som du har på bilden men ligga kvar platt. med ryggen.
Jag måste nog träna min mage mycket mycket mer.. Tror mina fem gravidteter har gjort sitt.. Minns efter jag fick mina tvillingar att det kändes som jag inte kunde hålla min över kropp uppe när jag stod upp... musklerna var helt uttänjda och svaga.

oh herregud... nu blev det så där otroligt långt igen... jaja...
hoppas du har haft en fin dag!
Kram kram

Kommentera här: