Dagens tips: Träningsglädje och pepp

Idag tänkte jag att vi skulle prata om hur bra jag tycker att den här låten är och vilken härlig  träningspepp den ger. Jag blir alltid glad när jag hör den! Beaten gör mig peppad att köra. Det är liksom helt omöjligt att sitta still.
Något som jag tror gör mig fortsatt motiverad till att träna och röra på mig är den där glädjen som jag alltid känner efter ett pass. Särskilt i september när jag hade så mycket soffläge kände jag skillnaden ännu mer mellan att röra på mig och inte röra på mig. Bara det är en motivationsboost och får mig att inte vilja skippa pass.
Så ett par tips för träningsmotivation:
- det blir så mycket roligare att träna med peppande musik. Inte pilates dock, då vill jag vara här och nu och inte ha en massa distraherande musik i bakgrunden.
- hitta din inre motivation, tex att få en stark kropp som orkar i vardagen. Det ska komma i från dig och inte för att andra tycker si och så.
- ett tips som jag tror att jag inte skrivit förut är att öka din självkänsla. Att bli bra på att peppa och pusha dig själv.
Men hur hittar man träningsglädje då om man tycker att träning är typ det värsta man kan göra? Alltså jag har ju verkligen varit där. Jag har varit soffpotatis deluxe. Jag var ju tvungen att börja träna när jag började döma fotboll. Jag tänker lite att hur tråkigt och jobbigt det än är, bit ihop för till slut kommer det komma en dag då du istället inte kan vara utan träningen. Hur jobbiga en del pass än må vara och hur mycket jag än vill ge upp just under passen så kan jag inte vara utan det. Det blir som ett positivt beroende.
Tänkte avsluta inlägget dela ett citat som jag stötte på: "En sak med träning är att man inte får tid till träning utan det är något som man tar sig tid till."
1 Amanda :

skriven

Men vilka bra tipps angående träning jag har så svårt att komma i gång med träningen men ska kolla upp. Den här tränings glädje 😊

2 birgitmaria:

skriven

Jag tänker bara på pump när jag hör den låten! För den var med på ett pump-pass en gång. Men det är bra och peppig.
Visst har man egentligen alltid tid att träna, det är sällan tidsbrist det beror på att träningen inte blir av, det beror oftast på lathet (iaf för mig)
Ha en skön lördagkväll!

Kommentera här: