I Gamla Linköping

Igår åkte jag och Rickard till Gamla Linköping i en del av det här spelet som vi kör. (Fyrtio veckor av kärlek). På hans kort stod att vi skulle promenera på ett att annorlunda ställe. Jag har alltid tänkt att Gamla Linköping är en gammal del av Linköping men husen har stått på andra ställen men under årens lopp skänkts till museet. På varje hus står det vart huset låg tidigare i staden, vem som bodde där och vad huset användes till.
Det finns en hel avdelning vid teatern med information om Linköpings Folkets Park. Tycker det är synd att Folkets Park långsamt avvecklats. Förr om åren var det en riktig samlingspunkt för människor med både teater, konserter och dansbana. Nu håller det på och byggs bostäder där. Tycker allt att det är en sorglig utveckling.
Gamla Linköping ligger precis vid Vallaskogen så vi tog även en promenad på en kilometersslingan i skogen. Vi pratade om att springa tusingar här någon dag. Det var en fin slinga som kan göras både tuffare och lättare beroende på vilket håll man springer åt. :-)
 
1 Pärla:

skriven

Men vilken kul grej ni kör, låter super! Älskar också att promenera i sådana miljöer, så fint. Tråkigt när de börjar bygga en massa nytt bara, att de inte kan få vara som de är.

2 Jennysvardag:

skriven

Gamla Linköping är ju så fint. Nu var det länge sen sen jag var där. Men det är ju verkligen fint att få se alla gamla hus och gå in i affärerna. Minns även att det fanns en stor lekpark där, eller har jah fel?

3 Johanna:

skriven

Åh, kommer ihåg när jag gick på grundskolan och vi varje år under typ låg och mellanstadiet åkte till Gamla Linköping på teater och sen fick gå runt där och titta. Tråkigt om det håller på att försvinna...

4 Sandra:

skriven

Vilka otroligt fina kort, jag älskar sådana gamla gator och hus ❤

5 Therese:

skriven

Åh så fint! Jag var faktiskt inte där en enda gång under det året vi bodde i Linköping!

6 Trollkatt:

skriven

Vilka fantastiska gator och hus, så vill ju jag bo! Låter som ett spännande spel :-D.

7 Snabela:

skriven

Så otroligt mysigt det ser ut på bilderna. Måste ha varit rogivande att gå omkring där och bara kolla runt på alla husen. Synd att det inte finns "Gamla stan" i alla städer.

8 Johanna:

skriven

Gud så himla fint & mysigt ! Va kul det lät med dessa utmaningar att göra tillsammans :D

9 Sara Stödberg:

skriven

Så mysigt. Visst känner man sig lite bedragen när man inser att de har flyttat hela husen? Lite ballt ändå hur mycket som har lagts ner, i tid och arbete, på att få husen just dit där de är idag!

10 Sara Stödberg:

skriven

Så mysigt. Visst känner man sig lite bedragen när man inser att de har flyttat hela husen? Lite ballt ändå hur mycket som har lagts ner, i tid och arbete, på att få husen just dit där de är idag!

11 Mösstanten:

skriven

Gamla Linköping är fint och nu är det inte så mycket turister där heller.

Kommentera här: