Examinationsdagen

Jag sov gott natten till igår men jag var så nervös hela morgonen trots att jag gått igenom prorgammet och känner mig trygg i övningarna. Jag hade dock förträngt en liten detalj. Natascha skulle ge mig fyra övningar som jag skulle få med i programmet. Två av de övningar som hon ville att jag skulle ha med hade jag redan lagt in själv och de två andra bakade jag in på lämpliga ställen. Min klient var en äldre kvinna och Natascha bad mig att modifera en avancerad övning så den passade henne. Där och då fladdrade fjärilarna i magen ännu värre men jag klurade lite och kom på en bra modifikation. Det var iallafall vad jag hoppades på att Natascha skulle tycka. (Vilket hon senare också tyckte, modifikationen var precis så som den borde vara.)
Natascha som jag gjorde examinationen för.
Klockan slog elva och det var dags att köra igång min halvtimme med klienten. Jag fokuserade på min klient och försökte tänka bort att Natascha satt i ett hörn och bedömde mig. Under tiden fladdrade många tankar i huvudet. Är jag tillräckligt tydlig, hittar jag rätt cues. Men jag tänkte att jag kör på och så antingen är det godkänt eller inte.
Direkt efter klassen så gjorde vi den praktiska delen. Den består av att visa fyra övningar så bra som jag bara kan. Dessa övningar får jag inte reda på innan utan jag får en i taget. Jag fick börja med open leg rocker, en övning som jag någonstans redan känt på mig att jag skulle visa. Och vilken visning jag gjorde. Den satt klockrent, stabilt och rent. Det kändes skönt att få börja med just den övningen eftersom den varit lite av en akilleshäl. Det svåra är inte att rulla, utan det svåra är att använda ryggmusklerna för att komma upp ordentligt mellan varje övning så man sitter rakt och sedan innan man rullar runda långt ner i magen. Det är den rörelsen som får mig att rulla bakåt.
Därefter fick jag göra hundred, sidekick och slutligen fick jag välja mellan swandiveprep och neckpull. Jag som kände mig mer trygg med neckpull valde den övningen även om jag tycker att swandiveprep är riktigt rolig. Jag fick riktigt bra kritik på alla övningar, det enda minuset var på hundred där jag böjde in hakan lite för mycket mot bröstet.
                                                                       
När det praktiska var klart så gjorde jag direkt det teoretiska provet. Jag tyckte inte att det var så svårt och det fick jag dock äta upp då jag gjorde slarvfel på saker som jag egentligen vet om och kan. Provet består av 75 frågor och jag fick 87% rätt. Godkänt är 75%.
1 Pia:

skriven

Va härligt!!! Grattis!

Kommentera här: