Vad ska hon nu hitta på för något?

Häromdagen så var jag hos mina föräldrar och tränade pilates. Först med mamma, sedan Marcus och sist pappa. I passet med Marcus började jag prata engelska mitt i. Tänk att det som var så jobbigt i början nu faller sig helt naturligt. Jag tycker det är lättare med engelskan, orden och fraserna jag använder faller sig så mycket bättre på engelska än på svenska. Jag ska dock omarbeta mammas program och ha med ett gäng andra övningar istället.
På kursen fick vi prova rolling like a ball med bollar för att testa hur mycket kraft från magmusklerna det egentligen går åt för att vända rörelsen igen och komma upp till sittandes. Först fick vi prova en boll mellan huvud och panna. Nästa steg var sedan att klämma fast en boll mellan benen också. På det här sättet går det inte att använda momentum utan man måste koppla på powerhouse.
Jag ville att Marcus skulle få känna på det här men vi hade inga bollar så ballonger fick vara substitut vilket faktiskt fungerade precis lika bra.
Många skratt blir det men när man får till en bra serie där allt stämmer är det bara så roligt!
För att umana ytterligare, släpp händerna och sträck fram armarna och när du behärskar det. Placera då ett finger på varje knä och rulla. Det är mycket svårare. När du rullar, tänk på att hela tiden böja in huvudet och rulla inte på nacken. 
1 Ida Lindborg ♡:

skriven

Bra jobbat!

2 anna:

skriven

vad häftigt! Ska provas så fort jag har tränat upp kroppen lite mer, får gå försiktigt fram den här gången. Tack för bra motivation!

3 Ingmarie:

skriven

Engelskan har ju så ofantligt många fler ord så inte konstigt du tycker det är enklare. Jag tycker precis samma och det kan säkert verka "drygt" för en del när jag lägger in engelska ord i en mening men det liksom bara kommer!
Kul med ballonger. Tur ingen gick sönder dock. ;-)

Svar: Jag tycker inte att det är drygt att du lägger in engelska ord. Tycker det är ett bra sätt att berika språket på. :-)
Hanna

4 Pia:

skriven

Häftiga rörelser, gäller att hålla balansen!

Svar: Ja, balans är viktigt!
Hanna

5 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

skriven

Vilka häftiga rörelser :D

Kommentera här: