Att förmedla träningsglädje

Ni är några stycken som reagerat över den mängd som jag tränar. Jag har skrivit personliga svar på era kommentarer också. Som fotbollsdomare är det mycket höga krav vad gäller fysiken. För att orka hålla fokus i nittio minuter måste jag vara vältränad. När motivationen till att träna tryter så är det matcherna jag tänker på. Jag har även en lång historia av missade löptest som jag fått springa om och det i sig är också en sporre. I år behövde jag inte springa om testet men jag höll på att kliva av när det bara var några intervaller kvar. Jag bet dock ihop efter pepp från Rickard och klarade testet. Jag tror inte att jag tränat på det här sättet som jag gör om det inte var för att jag är fotbollsdomare. Jag skulle säkert träna men inte lika disciplinerat. Eller så är jag galen och hade gjort det ändå, hehe. Nä, skämt åsido.
HÄR <<LÄNK<< kan du läsa om min träningsresa. Med tanke på den bakgrunden jag har så är det konstigt att jag dömer fotboll men nu är det så det blev. Men läs inlägget. Det är från förra året när jag gästbloggade i Madeleines julkalender.
Jag vill verkligen inte stressa dig eller få dig att få ångest över att du inte tränar. Det är verkligen inte min mening med mina inlägg. Jag tycker ju att det är så vansinnigt kul att träna och testa nya saker. Jag vill så gärna dela med mig av min träningsglädje, inspiration och motivation.
Du måste inte träna som jag för att vara hälsosam. Hälsa är så mycket mer än att springa jobbiga intervaller eller lyfta tungt på gymmet. Huvudsaken är ju att du rör på dig. En promenad några gånger i veckan är också att göra något bra för sin kropp och hälsa. Eller ta trappan istället för hissen. Kroppen ska bära dig och mig i många år så det gäller att ge den de bästa förutsättningar.
Mina bästa tips för att komma igång
  • Bit ihop ("avskyr" egentligen det uttrycket men det är så användbart)
Motivationen kommer inte av sig självt. Du behöver bestämma dig och sedan köra. Börja lugnt dock och gå inte ut för hårt. Bara att gå ut för hårt kan vara en motivationsdödare.
Att träna tillsammans gör det så mycket roligare. Den här övningen kallas för björngång och är träning för hela kroppen.                                                                              
  • Planera in i almanackan
Bestäm en dejt med en kompis. Det är svårare att skippa träningen om du vet att någon väntar på dig.
  • Tänk positivt
Hur uttjatat kan inte det kännas att tänka positivt. Men vet du, jag har märkt att det händer något i kroppen när jag försöker vända på mina negativa tankar och istället tänka snälla tankar. Ett pepp som jag tar till när det är jobbigt är att lura mig själv. "Det är inte jobbigt, du bara tror det" kan jag tänka mitt under en jobbig intervall och det gör att det går lättare. Den största boven är huvudet och vilka tankar man låter få övertaget.
PS: Jag har lovat Fnulan att tipsa om mina bästa övningar som man kan göra vid skrivbordet och tänkte försöka hinna det den här veckan. Annars får det bli i mellandagarna. Jag har inte glömt bort det. DS.
 
 
1 Natalie:

skriven

Jag tror din motivation och att du deler med dig mycket av träningen bara egentligen kan inspirera andra till att träna mer.
Självklart är det inget dåligt du menar med det men det finns altid människor som tar åt sig av allt

Svar: Jag tror att du har rätt! Tack!
Hanna

2 Hanna:

skriven

Du stressar inte utan motiverar mig. Jag gillar att läsa om andras träning och plocka russinen ur kakan till min egna träning. Tycker du är en inspiration.

Svar: Tack snälla! Så gör jag också. Tar till mig av gobitarna och struntar i resten. :-)
Hanna

3 Sara:

skriven

Jag är lite avis att du har funnit din inre drivkraft när det gäller träningen. Du kanske tränar mycket men vem är jag att döma dig där? De som jag tränade förut tränade fyra gånger per vecka och hade 1-2 matcher per helg. Konstigt om folk inte reagerade på de men reagerar på din träningsmängd. Så länge du fyller på med näring och gör det du trivs med så borde alla vara nöjda och glada!

Svar: Ja exakt! Och äter gör jag. Mat är det bästa jag vet! :-)
Hanna

4 Ariella :

skriven

Hej
Har man som du en stark motivation och anledning att träna i det tempot som du gör, ser jag inget konstigt i det. Jag tränar hårt för att vara min kropp just nu. Jag får bokstavligen börja om från noll och tränar inte än. Jag rehabiliterar mig. Jag ser det som rehab så länge jag är svagare än innan kroppen rasade ihop tidigt i höstas. Min armstyrka har däremot blivit bättre än jag var innan (rullstol är bra armträning) så där har jag börjat öka och tränar. Hela rehabiliteringen börjar visa stora framsteg och det är kul. Det sporrar att kämpa vidare.

Svar: Det är att se resultat som gör att jag fortsätter träna. Och fotbollen såklart. Men om jag aldrig såg några resultat skulle jag snart tröttna. Härligt att läsa att det går framåt med din rehabiltering. Jag hejar på dig!
Hanna

5 Elisa:

skriven

Jag blir mest motiverad eller får iaf en önskan att träna genom att läsa om träning. Jag har ju inte helt kommit igång med träningen igen som den var innan min graviditet. Det är helt förståeligt att du tränar mycket för att hålla dig i form som domare. :)

Svar: Du är säkert snart igång igen. :-)
Hanna

6 Jennysvardag:

skriven

För mig är det självklart att den fotbollsdomare måste vara vältränad för att orka springa på plan och hålla fokus. Jag blir bara så inponerad att du orkar träna så mycket. Heja dig 😃

Svar: Tack så mycket! :-)
Hanna

7 Amanda :

skriven

Så härligt det låter med träning skulle önska att jag orkade själv

Svar: En dag orkar du säkert. Kram <3
Hanna

8 Sandra:

skriven

Superbra motivation tycker jag 👍
www.nouw.com/sandi_fighter

Svar: Tack! :-)
Hanna

9 Anna:

skriven

Älskar dina träningspepp😍❤️

Svar: Tack så mycket!
Hanna

10 Mirre:

skriven

Att träna sådär tillsammans ger ju verkligen glädje

Svar: Ja verkligen! :-)
Hanna

11 Mösstanten:

skriven

Fast jag är raka motsatsen till dig så uppskattar jag verkligen din blogg. Dina inlägg på Instagram med små videor på ditt tränande har också förnöjt mig. Du har en så härlig optimistisk ton i alltihop så jag blir glad varje gång jag tittar in hos dig. Man behöver inte vara träningsgalen :-) för att ha glädje av ditt krypin.

Svar: Det här var den finaste kommentaren jag fått här. Jag blev så glad att du tycker så om mig och min blogg. <3 <3
Hanna

12 Madde:

skriven

Vilket peppande inlägg Det är inte lätt att komma in i detta med träning och visst är det trögt för de allra flesta, men det går.

Svar: Jag ska erkänna att ibland måste jag tvinga mig själv till att träna. Jag är inte alltid superpeppad fast det ser ut så i bloggen.
Hanna

13 Evelina:

skriven

Vilket fint och inspirerande inlägg

Svar: Tack!
Hanna

14 Emelie Berglind:

skriven

Vilka bra tips för att komma igång med träningen :) Ja det är ju ju skillnad att träna som du gör och sen vardagträna :) ja att tänka positivt i alla situationer gör så mycket men det är ju också väldigt svårt ibland.

Svar: Det är jättesvårt att tänka positivt. Jag ska köpa ett block med postitlappar och börja sätta upp små budskap av pepp för att komma på andra tankar. Både hemma och på jobbet.
Hanna

15 sofia:

skriven

Du är verkligen en inspiration för mig, man blir verkligen så peppad av alla dina träningsinlägg och det behöver jag verkligen just nu. :)

Svar: Men tack fina du! Hoppas att du hittar den där extra skjutsen att köra igång. :-)
Hanna

16 Jennifer:

skriven

Är så imponerad av dig o din träning 😃 & bra tips du ger!

Svar: Tack! :-)
Hanna

17 Frökenny :

skriven

Så himla bra när man hittar sin inre motivation till träningen! För mig som varit utbränd måste jag tänka om när det kommer till träning att bita ihop och köra på och presss kroppen har jag tyvärr varit alldeles för bra på att låta bli det är minst lika svårt.🌸💕

Svar: Det förstår jag att du måste tänka annorlunda. Kram <3
Hanna

18 Chanelle:

skriven

Jag kan få ångest när jag läser om träning, (men jag har alltid ångest så det får jag oavsett). Jag får inte ångest för att tex du eller någon annan träna utan att jag inte gör det. Och jag bli så himla motiverad av att läsa såna här inlägg så den ångesten jag får blir som en liten kick om du förstår vad jag menar. Så det jag menar är att OM någon skriver det så kan det vara en "bra" ångest. Så du vet det! :D

Så om någon skriver att de får ångest så ska du inte ta åt dig för det är inte du som ger ångest, det ligger hos personen själv. Och det är din underbara peppande träningsblogg! Ingen ska få dig att få dåligt samvete för ditt liv och det du skriver om! Kör på, du peppar till något bra här i livet och som många behöver få motivation till! Kram<3

Svar: Jag förstår vad du menar. Tack för din fina kommentar. Den gjorde mig glad. <3
Hanna

19 Madelene:

skriven

Åhh visste inte du var fotbollsdomare, coolt!

Svar: Kul att du tycker det! :-)
Hanna

20 Frugan E:

skriven

Well said. Träning behöver ju som du säger inte vara supermycket för att vara bra, det är ju så individuellt. Vet att jag ger upp när det blir för mycket i början, så min plan är helt enkelt att hålla det simpelt med promenader i början. Inget fel med det! :D

Svar: Det är absolut inget fel med det! Kör hårt! Eller lugnt. Ja du fattar. :-)
Hanna

21 Therese Carlsson :

skriven

Tack för sådana fina tips och kul att du ska skriva dina bästa övningar 😊

Svar: Kul att du tycker det! :-)
Hanna

22 Kirsi:

skriven

Haha, ja, det kan vara lite utmattande att läsa om andras träning. :D Du är stark som kör på. För mig är mina psykiska funktionshinder verkligen hinder för träning också. Jag yogar hemma i vardagsrummet så ofta som jag orkar, men allt annat kräver ofta så mycket förberedelser och planering att det är utmattande bara det.

Svar: Jag förstår att du måste tänka lite annorlunda. Jag tänker att all rörelse som blir av är bra.
Hanna

23 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Så roligt att få ta del av, tycker ändå att det är väldigt inspirerande hur du tagit dig dit du är idag :D. Hårt jobb så klart men att gå från att inte varit jätteaktivt till det du är nu det är faktiskt inspiration :)

Svar: Men tack fina du! Jag vill ju inspirera. Träning kan vara så himla roligt!
Hanna

24 Michelle :

skriven

Va roligt o va fotbollsdomare ❤️💕❄️

Svar: Ja det är väldigt roligt och givande! :-)
Hanna

25 Åsa, Mittliv-Mittval:

skriven

Jag reagerar inte nämnvärt över träningsmängden, kanske för att jag tränar mycket själv och det därför i mina ögon är helt normalt. Jag reagerar däremot (positivt vill jag understryka) på hur mycket du orkar, vill och hinner blogga. Flera dagliga inlägg och ofta med inspirerande filmer. Jag menar, slänga iväg ett nonsens inlägg kan man väl göra, men dina är både underhållande och väldigt inspirerande. Hur du fixar hålla nivån uppe är jag väldigt imponerad av. Själv lyckas jag få till ca ett inlägg i veckan, och ibland inte ens det :-)

Svar: Men tack, vad glad jag blir att du tycker att mina inägg är bra. Jag tycker ofta att jag inte alls skriver så bra och när jag läser mina inlägg i efterhand kan jag tycka att de är lite "blaha." Blev glad över din kommentar iallafall. :-)
Hanna

26 Lillan Kind:

skriven

Javisst tränar du mycket, men om det är ett krav för att du ska kunna vara fotbollsdomare så är det väl inte mycket att göra åt det mera än att träna så mycket som det behövs! :) Det finns ju olika yrken som kräver att man är i form, men det kanske man inte tänker så mycket på. Det hjälper helt klart att vara positiv och lura sig själv lite. Jag brukade säga till mig själv att jag inte skulle tänka så mycket utan bara göra. Även när man har en tävlingssäsong framför sig (eller är mitt i den) så kan man ju ha sega och omotiverade dagar. Men den allra bästa träningen brukar vara den som blir gjord! :D

Svar: Det kanske bara är jag som känner behovet att "försvara mig". På jobbet är jag den som tränar överlägset mest. Och min vän Sofia som tränar triathlon får höra många kommentarer hon med. Det där att inte tänka så ,mycket utan bara göra är ett riktigt bra tips.
Hanna

27 Åse:

skriven

Jag är väldigt imponerad av din energi till träningen :)

Svar: Jag får energi i och med att jag tycker det är så roligt :-)
Hanna

28 deveny:

skriven

Hadde jeg tatt den øvelsen, med gubben over meg, så tror jeg rett og slette at jeg hadde brukket i to. Du må være utrolig sterk, kjære deg.

Svar: Den kräver lite styrka. Men det är kul att utmana sig. :-)
Hanna

29 Jane:

skriven

Wooow vilken resa! Älskar o läsa om andras träningar 🤗🤗

Svar: Jag med! :-)
Hanna

30 Alexandra :

skriven

Så bra tips av dig att komma igång
Med träningen. Jag borde verkligen göra det men energin finns inte där just nu :)

Svar: Nej så kan det vara. De dagar energin tryter så tränar jag inte. Generellt iallafall, ibland så bara gör jag det ändå. :-)
Hanna

31 Www.nouw.com/emmajenniee :

skriven

Jag blir inspirerad av att andra lägger upp om träning. Skulle själv behöva röra på mig lite mer. 🙂

Svar: Kul att jag kan inspirera! :-)
Hanna

32 birgitmaria:

skriven

Bra inlägg! Och jag gillar din inställning till hälsa och träning. Jag tycker att du förmedlar träningsglädje, för du gillar ju verkligen att träna och gör det av de rätta skälen. Du inspirerar verkligen:-) (men det har jag väl skrivit förr)

Svar: Tack för din fina kommentar! <3
Hanna

33 Sofie:

skriven

Tack för dom fina tipsen :)

34 Jenny:

skriven

Jag blir inte stressad av att du tränar mycket, jag känner mer pepp och tänker om hon kan då kan banne mig jag med... Jag föddes med en inbyggd latmask när det kommer till träning.. men jag tror att bara man kommer igång så blir det lättare sen.

Har önskat mig en apple klocka och inbillar mig att det ska bli roligare att träna om jag har den på armen ;) Vi får se hur det blir med det.

Ha en fin kväll,

Kram kram

Svar: Hihi, den har vi alla mer eller mindre. Det gäller bara att inte låta den bestämma. :-)
Hanna

35 Melissaskywalkz:

skriven

Vilka bra tips, blev väldigt motiverad till att ta tag i träningen. Jag kan tänka mig att det är fysiskt krävande att jobba som fotbollsdomare, cred till dig!

Svar: Det är tufft men det är givande också. Jag lär mig mycket som jag har nytta av annars också.
Hanna

36 Fru Elversson:

skriven

Kan verkligen tänka mig att man behöver träna,speciellt inom den sporten! Jag gillar peppande inlägg kring träning, fast jag inte tränar. Men målet är att det ska ändras. Känner mig mer peppad nu än innan! Så fortsätt peppa oss!! :D

Svar: Tack fina du! Jag kommer garanterat att fortsätta att peppa med mina inlägg. :-)
Hanna

37 Snabela:

skriven

Skulle vilja träna mer än vad jag gör idag. Skulle vilja börja springa, tycker att det verkar vara så skönt. men känner själv att kroppen, framförallt knäna inte klarar av det.

Svar: Vad är det som gör att du inte kan springa?
Hanna

38 Johanna:

skriven

Så himla bra! Har också flera som kommenterat om att jag tränar mycket och borde "ta det lugnt" men tänker man biologiskt är kroppen gjord för att träna och springa, inte sitta i soffan en hel kväll eller vad andra gör?? Tycker det inte är mer än sunt. Dessutom har du såååå bra tips! Tack! Kram <3

Svar: Exakt! Vi är inte gjorda för skrivbordsjobb. Vi är gjorda för att röra på oss.
Hanna

39 Kamilla:

skriven

Tycker det är så coolt att du är domare och en domare behöver ju verkligen ha kondisen att kunna hänga med i samma tempo som spelarna. Bit ihop brukar jag säga till mig själv minst en gång om dagen.

Svar: Jag säger också bit ihop dagligen. Gillar det verkligen inte men gör det ändå. Vissa saker bara måste man göra. Hur lite man än vill det.
Hanna

40 Yela:

skriven

Tack fina du för tips med att komma igång! Jag måste verkligen börja träna då jag har så mycket problem med kroppen men är såå tungt i början men hittat mig lite motivation inne på din fina blogg 😃

Svar: Det svåraste är att komma igång så har du gjort det är du en bra bit på vägen.
Hanna

41 Fnulan:

skriven

Åh du har ju så rätt. Jag hatar också uttrycket att bita ihop, men det är ju så. Man måste bara göra det, men jag gör det inte. Hur svårt kan det va??? Ledsen när jag tänker på det.

Svar: Men du kanske får vardagsmotion på annat sätt? Den räknas också. Bli inte ledsen. Jag hörde om en forskningsstudie som visar att det är grottmänniskan i oss som vill spara på energin tills den verkligen behövs. Samhället må ha förändrats men hjärnan har inte gjort det. För den är det fortfarande stenålder.
Hanna

42 Emma:

skriven

Inte ska du känna att du stressar någon med din träning, jag tycker det är väldigt inspirerande att läsa även om jag känner mig väldigt lat samtidigt haha 🙈

Kommentera här: