Godbitar för bäckenet

Vi behöver alla jobba på vår stabilitet i bäckenet så testa de här övningarna för just bäckenet. Bäckenet kan tilt och rotera och det kan ha en stor påverkan på dina rörelser och hållning. Förändringar i bäckenets hållning kan vara anledning till knä, rygg och höftsmärta.
Problem med bäckenet orsakas ofta av svaga magmuskler, svaga muskler i rumpan och och tighta höftböjare - till exempel efter att ha suttit still en hel dag eller efter att ha fått barn. Att tillbringa tid genom att stärka dessa muskler samt lära sig hur hur man korrekt aktiverar dom är det bästa sättet att stabilisera din core.
I det första klippet visar jag kneefolds ( kom inte på ett bra svenskt namn) som är ett bra sätt att lära sig att stabilisera och aktivera musklerna i rumpan. Aktivera musklerna i rumpan ger en stark grund för din core att bygga på. Jag visar även pelvic curl. Där aktiveras baksida lår. När benen faller åt sidorna, håll bäckenet stabilt, tappa det inte och engagera mage och rumpa för stabilitet.
I det andra klippet visar jag shoulder bridge prep och pulses. Samma sak här är det viktigt med stabilitet i bäckenet, aktiverade magmuskler, att hitta tilten. (Det är särskilt viktigt för mig som har en stor svank. Att inte alltid jobba i neutralt bäcken utan att kanske mer i övningarna tilta bäckenet bakåt för att få en motvikt till min svank)
 
1 GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

skriven

Grymma tips som vanligt :D

Kommentera här: