Att hitta balans

 
Det talas om att man ska ha balans i livet. Balans mellan jobb, vänner, träning, mat och sömn. Men hur lätt är det egentligen att hitta den balansen? Det är så lätt att det blir för mycket. För mig är det svårt. Inte att hitta rätt balans mellan träning och vila till exempet utan att hitta rätt balans vad gäller mat och sömn. Jag är även övertygad om att det är svårt för de flesta att hitta balans mellan allt man vill göra och alla måsten. Balans för mig är när jag känner att jag orkar, när alla delar som är viktigt för mig får ungefär lika mycket fokus.
Här kommer några tips iallafall för att få bättre balans.
- Vilka är de viktigaste punkterna i ditt liv? Gör en lista med tre-fyra av dem och värdera vad som är viktigt.
- Har du en massa aktiviteter som bara tar energi och inte ger dig något? Våga rensa och våga börja säga nej. Ingen kommer tacka dig för att du gör en massa saker som du egentligen inte vill och kanske blir utbränd på kuppen. Rensa kalendern.
- Kosten är otroligt viktig. Idag finns det mycket forskning inom området som visar att med rätt kost kommer kroppen må bättre.
- Hitta det som stressar dig och gör upp en plan för hur du ska hantera det nästa gång det händer.
- Det är skillnad på att ha mycket att göra och att vara produktiv. Börja utvärdera dina framsteg för att se om du verkligen kommer framåt med det du gör eller mest släcker bränder.
- Gör det nu! Skjut inte upp saker bara för att du väntar på rätt tillfälle, plats eller omständigheter. Om du hela tiden går runt och väntar så kommer det heller aldrig hända något och inget kommer förändras.
I slutändan så handlar det om prioriteringar. Det som känns viktigt kommer också få tid. Kommer träning långt ner på prioriteringslistan kommer det inte finnas tid till det. Jag till exempel kommer alltid hitta tid till träning eftersom det är så pass viktigt för mig. Det blir då andra saker som kommer prioriteras bort. Till exempel ett kliniskt rent hem.
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

skriven

Visst är det så, balansen i livet och det man fokuserar på :). Det är verkligen viktigt :)

2 Beauty Maniac:

skriven

Håller med att det är svårt att hitta balansen speciellt när det kommer till mat och sömn. Jättebra tips!

3 anna:

skriven

Tar till mig denna text. Vet om det men det är skönt att få en påminnelse. Träning är väldigt viktigt för mig också, mår dåligt när jag inte får aktivera min kropp fysiskt

Kommentera här: