Mitt jobb är inget "enkelt" jobb

Jag och mina kollegor har pratat om vad vi gör en dag på jobbet. Hur många olika uppgifter och yrken som automatiskt blir inbakat i undersköterska. En vanlig dag ger jag och mina kollegor personlig omvårdnad men vi gör även en massa annat. Uppgifter som kvalar in på dessa yrken utan problem:
  • Frlsör
  • Kock
  • Städare
  • Manikyrist
  • Psykolog
  • Vaktmästare
Det är inget lätt jobb och vem som helst kan inte göra det jag och mina kollegor gör. Det krävs hjärta och fingertoppskänsla. När ska jag ringa sjuksköterska, när kan jag avvakta, när är det akut? Kan jag ge den här medicinen nu eller måste jag vänta. Vad måste jag tänka på kring waran. En person är ledsen, vad kan jag säga, vad måste jag överlämna till sjuksköterska? Hur ska jag bemöta oroliga anhöriga? Dessa är bara en bråkdel av allt som en undersköterska tar ställning till varje dag.
Det är dags att yrket får den uppskattning och cred som vi är värda. Yrket har setts ner på under alldeles för lång tid och det är hög tid för förändring! Det är definitivt inget lätt jobb som vem som helst klarar av.
1 Anonym:

skriven

Så Snat 😊😊

2 Petra Olsson:

skriven

Jag beundrar verkligen er som arbetar inom vården. vilket slit ni är guld värda.kram

Svar: Tack, vad fint sagt!
Hanna

3 Felicia:

skriven

verkligen sant!

4 birgitmaria:

skriven

Håller med ovanstående - jag beundrar er som arbetar inom vården! Ni gör ett fantastiskt jobb!

5 Mamselle:

skriven

Fortsätt kämpa!! Utan er- ingen vård!!

Kommentera här: