Hanna

Swimming
Swimming tränar ryggmusklerna och ökar även rörligheten i ryggraden. Jag tycker det är svårt i den härövningen att koordinera så att ben och armar lyfts lika högt. Tänk  längd istället för höjd.
Ligg på mage och sträck ut armarna framför dig. Håll ihop benen eller på höftbredds avstånd. Att hålla ihop benen är svårare. Dra in magmusklerna och lyft upp armar och ben från mattan. Titta ner i mattan, huuvdet ska vara en naturlig förlängning av ryggraden. Lyft höger arm och vänster ben mot taket och växla ben i en flödande rörelse. Andas i takt med rörelsen. Tänk på att hålla nere axlarna och för att skydda ryggen, dra in magmusklerna djupt. Bibehåll stabilitet i mage och bäcken medan ben och armar rör sig.
Några tips:
- Tänk längd hela tiden och sträck från ditt center.
- Skydda ryggen genom att svanskotan rör sig mot mattan.
- Andas med rörelsen.
För modifiera:
- Börja med att arbeta med att bara röra armarna,  lyft inte upp överkroppen. Glöm inte scoopa!
- För den med rygg- eller nackproblem är det bra att arbeta med enbart nedre delen av kroppen.
- Du kan även ha pannan i mattan och arbeta med bara benen.  Sträck ut ett ben i taget, bara så pass högt att det lyfts från mattan någon centimeter. Tänk längd istället för höjd.
 
Amanda Jona [SPONTAN]

Superbra inlägg! Tycker den här övningen är så fruktansvärt jobbig, haha ;)

Svar: Haha, ja den är riktigt tuff. Fick göra om den några gånger för att få till bilderna riktigt bra. Perfektionist som jag är, haha.
Hanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress