Hemgjord granola
Idag har jag testat att göra granola. Åh så gott det blev ihop med vaniljkvarg. Lätt nya favoriten! Ni vet ju att jag är väldigt förtjust i det som smakar godis men ändå är ett nyttigt alternativ. Självklart delar jag med mig av receptet. :-)
2 dl hackad mandel
2 dl hackade cashewnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 msk malen kardemumma
1 msk kanel
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1/2 dl kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)
1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)
Blanda ihop alla ingredienser och fördela på en plåt. Rosta i 150 grader i ca 20-30 minuter. Det beror på ugnen. Rör om några gånger och passa noga så att det inte bränns. Förvara i tätslutande burk. Receptet räcker till ca 15-20 portioner om man tar 1-2 msk per gång.
Receptet är från 56kilo.se men jag har ändrat om lite.
skriven
Mums! Ska nog göra nåt likande när jag ätit upp det jag redan har.