Spinestretch mot en vägg - perfekt för tekniken

Den här övningen är en av de svåraste att göra rätt. Precis som namnet antyder så är tanken är att ge ryggraden en stretch.  Ett bra sätt att lära sig tekniken är att göra övningen mot en vägg. Sitt med ryggen mot väggen, hela ryggraden ska ligga emot. Benen har man placerad på en höftbredds avstånd och flexa fötterna. Andas in och hitta ditt powerhouse andas ut och börja med att böja ner huvudet och runda ryggen.Tänk dig att ryggraden är ett pärlband där kotorna är pärlor som läggs på plats en efter en. (Tack Lise för den målande beskrivningen) Samma sak när du rullar upp, kota för kota och sist kommer huvudet. Ländryggen ska pressas tillbaka mot väggen under hela övningen. Låter det enkelt? Nej det är det inte. En utmaning för såväl kropp som knopp.
1 Tess:

skriven

Den där skulle jag behöva lära mig! Känns som att hela ryggen låser sig ibland och då ökar smärtan i mina axlar och skuldror. Jag har fibromyalgi och migrän så har olika grader av smärta konstant, men det finns saker som kan underlätta.

Svar: Pilates är en helt suverän träningsform vid fibromyalgi. ja egentligen för alla tillstånd. Jag tycker definitivt att det är något som du bör ge en chans.
Hanna

Kommentera här: