Kesobröd utan mjöl

Igår kväll vid tio såg jag en länk på Facebook om ett kesobröd. Jag var såklart tvungen att testa direkt. Receptet är från Lindas bakskola. Med ost och smör blev det så gott. Eftersom jag inte äter något vetemjöl kan jag längta mig galen efter just bröd. Det här blir inte samma sak som tex baguetter och smör men ett helt okej alternativ.
Du behöver: 
500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
Sätt ugnen på 225grader. Vispa äggen och tillsätt sedan keson. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt de sedan i kesosmeten. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna och klipp eller skär bitarna i lagom stora bitar. Brödet går att frysa.
 
 
1 Cecilia:

skriven

Ah, jag såg det med men inte testat det! Så det är gott? Det får jag göra någon dag 😊

2 Jessica Högberg:

skriven

Jag har nötter och ost i mitt och har skippat bakpulvret.

Svar: Tack för tipset. 😊
Hanna

3 hopihopi:

skriven

Det här måste jag testa att laga nån dag, låter gott!

Kommentera här: