Vad är kvinnligt?

Idag fick jag några kommentarer om min viktminskning, egentligen inte illa menade men det blev väldigt fel. Enligt dessa kommentarer är jag för smal, jag ser ut som en pojkflicka och att riktiga kvinnor har former. Jag tog väldigt illa vid mig och det såg de så vi redde ut det direkt. Tänk om det hade varit motsatsen, att någon säger till en kvinna med övervikt att hon inte är kvinnlig då "kvinnliga" kvinnor inte är tjocka. Vilket ramaskri det hade blivit då.
Visst är det stor skillnad men för smal är jag definitivt inte.
Det är så lustigt att det ses som socialt accepterat att kommentera en smal kropp men inte en tjock. Oavsett kroppsform så svider elaka kommentarer.
Jag har alltid tänkt att en kvinna kommer i många olika former där ingen form är mer kvinnlig än någon annan. Att vi alla är vackra och kvinnliga hur vi än ser ut. I min värld finns ingen form som är mer kvinnlig än en annan.
Att jag ville gå ner i vikt var för min egen skull, för att jag själv ville känna mig mer bekväm med mig själv. Jag ville kunna prestera bättre i löpspåret och på fotbollsplan. Inte för att passa in i någon skev bild hur kvinnlighet bör/ska vara. Varför kan vi tjejer inte peppa varandra och vara glada för varandra?
Hur ser ni på det här med kvinnlighet?
1 Caroline:

skriven

Det är hemskt att kvinnor ska trycka ner varandra och ännu värre att de tror att de har rätt att kommentera ens utseende!
alla är vackra som det är och man får se ut som man vill!

Jag får höra hela tiden att jag är för tjock och att jag behöver gå ner 30 kilo för att bli fin!
Jag vill gå ner i vikt men av samma anledning som du, att bli lite bekvämmare med sig själv och att kläderna sitter lite snyggare när man är lite tightare.

Svar: Taskigt att de säger så till dig! Kram
Hanna

2 Malin B:

skriven

Om du frågar mig och vill ha ett ärligt svar om din kropp skulle jag på direkten säga: vältränad! :)

När man är glad, pigg och frisk ska man vara glad över sin kropp.

Svar: Tack, det var snällt skrivet!
Hanna

3 Helen:

skriven

Först och främst vilket grymt jobb du gjort, bravo !
Kanske kommentaren inte va illa menat men det är väl inte ok att kränka någon hur denna en ser ut. Jag tycker att du ser stark och jättefin ut.
Ha en fin dag
Helen

Svar: De fick lite dåligt samvete när de såg hur jag reagerade för det var som du skriver egentligen inte illa menat. Men blev ledsen ändå.
Hanna

4 Eva:

skriven

"En riktig kvinna". Det är liksom aldrig bra, antingen är en för smal eller så är en för tjock. För lång eller för kort. Jag tycker du ser atletisk ut. Vältränad.

Svar: håller med om varje ord.
Hanna

5 Gina:

skriven

Att vara Kvinna är kvinnligt punkt!
Hade en nära vän i gymnasiet som kämpade med att gå upp i vikt. Och både klasskamrater och lärare skämtade med henne att dom skulle kolla så hon åt ordentligt. Det gjorde henne självklart ledsen eftersom hon kämpade redan från början.

Väldigt klumpigt av dom att påpeka att du ser mer okvinnlig ut eller ens säger att du är för smal. Det är ju inte direkt dom som bestämmer sånt. Du är jätte vacker! <3

Svar: Jag förstår inte varför man ska hålla på och kommentera folks utseende hela tiden. Låt alla vara som de själva vill!
Hanna

6 Beatrice, mamma till Robin och Jennifer:

skriven

Det var ju en dum kommentar. Alla kroppar kommer i olika formar, killar som tjejer...

7 ida :

skriven

bra skrivet !!!!

8 MADDISENJ.SE:

skriven

Hmm tråkigt med sådana kommentarer som blir så fel. Jag tycker du ser hälsosam, kvinnlig och vacker ut! Riktigt bra jobbat och riktigt snygg är du!

Svar: Tack snälla!
Hanna

9 Bakom dörr nr. 11:

skriven

Förstår att du tog illa vid dig, så säger man inte.
Tycker du är jätte fin.
Trevlig kväll
Kram Pia

10 Amanda Niclasson:

skriven

Älskar din blogg, den är verkligen jättefin! :)

11 anna m ludde o filippa:

skriven

Att våra kroppar ska kommenteras och dömmas känns så otroligt förlegat. Snark! Usch förstår du blev irriterad! Härligt att du mår bra och känner dig pigg!

12 Theresa:

skriven

Jag tycker du ser ut att ha en fin och vältränad kropp, absolut inte smal!!! Du ser frisk ut!

13 birgitmaria:

skriven

Det viktigaste är att må bra och gör man det, ser man bra ut! Oavsett vikt! Du är ju jättefin och ser fräsch och vältränad ut - och kvinnlig! Det finns väl inte bara EN form som är rätt, vi är ju alla olika! Kör på du bara, du har ju verkligen kommit igång med träningen - heja, heja! Själv känner jag mig bara kvinnlig när jag tar på mig klänning eller kjol. (ja, nästan iaf)
Ha det gott!

14 Martha:

skriven

Jag har alltid fått höra det i hela mitt liv.. Att jag är för smal och inte har några former. Jag har alltid känt mig fin trots det... Men har självklart inte kunnat låta bli att bli irriterad och ifrågasätta min egna kropp emellanåt.

Du ser vältränad, stark och frisk ut. Tycker du ser mer tillfreds ut med dig själv på andra bilden och då är det ju precis som det ska vara :)

15 Fröken M:

skriven

Jag tycker du är jätte fin nu !
Jag har inga former från grunden, smal och utan varken tuttar eller rumpa, så då skulle väl jag vara allt annat än kvinnlig i betraktarens ögon då... ;)
KRAM

16 hanna:

skriven

Enligt mig är kvinnligt att vara en kvinna. Smal, tjock, bröst eller inte. Alla kvinnor är kvinnliga!

17 Malla:

skriven

Jag antar att denna typ av kommentar kommer från andra kvinnor och inte från män? Vi är så hårda mot varandra. Jag har också gjort en viktresa och ändrat hela min livsstil och får ständigt höra kommentarer om "när ska du sluta banta" och "varför måste du träna så mycket". Inte sjutton kommenterar man någon som sitter och häckar i soffan hela kvällarna istället...
Du är jättefin, både före och efter.

Kommentera här: