Källarfranska

Du behöver till ca 24st:
5 dl vatten
30g jäst
2 tsk salt
1msk flytande margarin
4 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet och rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, margarin och rågsikten. Arbeta i vetemjölet till en lagom fast deg och låt jäsa 30 minuter (strö över lite mjöl). Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den tills den släpper bordet. Dela degen i fyra delar och gör längder. Varje längd delas i 6 delar. Vänd dem i mjöl och vik dem dubbelt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 225 grader i 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.
Ät och njut! Jag åt vaniljyoghurt med valnötter och en franska med ost och gurka på.
skriven
Hjälp vilka läckra källarfranska!! Blir sugen som bara den -----
Kram från
Eleonora