Källarfranska

 Du behöver till ca 24st:
5 dl vatten
30g jäst
2 tsk salt
1msk flytande margarin
4 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet och rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, margarin och rågsikten. Arbeta i vetemjölet till en lagom fast deg och låt jäsa 30 minuter (strö över lite mjöl). Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den tills den släpper bordet. Dela degen i fyra delar och gör längder. Varje längd delas i 6 delar. Vänd dem i mjöl och vik dem dubbelt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 225 grader i 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.
 Ät och njut! Jag åt vaniljyoghurt med valnötter och en franska med ost och gurka på.
 
 
1 Eleonora:

skriven

Hjälp vilka läckra källarfranska!! Blir sugen som bara den -----

Kram från
Eleonora

2 Helena N:

skriven

Åh vad gott med hembakt bröd, och den där härliga doften i hemmet som ger sån myskänsla.
Kram och en underbar helg till dig.
/Helena N

3 Sofie Westberg | sofiewestbergs.se ♡:

skriven

Gud vad gott!

4 Ida och Amanda:

skriven

Måste pröva detta någon gång!♡

5 Caroline Tano:

skriven

Åh vad gott! Kramar.

6 Linda-Mamma till Alfred:

skriven

GUD dom där är så goda!Måste prova!!!!!Tack för receptet!!
Haha ja skojar du skönt när kalasandet är över;)

7 Linda:

skriven

skogspromenader i solsken är så härligt ... njut äntligen vår

8 Pernilla:

skriven

Tack! Det här ska provas. Jag som precis slängt min surdeg som inte ville som jag. Den blev sur på mej, kanske? Haha. Dina källarfranskor låter supergoda så de ska provas.
/P

Kommentera här: