Insikter, tankar och minnesvärda händelser 2021

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA MINA VÄNNER OCH FÖLJARE!
Jag brukar alltid göra en årssammanfattning med rubriker från Underbara Clara. Men i år vill jag göra min egen istället. En egen med tankar kring olika områden. Tre stora områden: min blogg, min hälsa och pandemiåret. Och såklart ett gäng bilder och händelser av betydelse under året.
Mitt hälsoår 2021
Om jag går efter känslan som jag haft tidigare i veckan så känns det som att jag har mycket kvar för ett optimalt mående. Jag är en riktig liten slarvmaja med kosten, att sova ordentligt och så dricker jag alldeles för lite vatten. Inget av det här är hållbart i längden. Mina prioriteringar idag kommer påverka hur jag mår i framtiden. Och vem vill leva med dåliga hälsoval som gammal. Vill man det så är det såklart okej men jag vill inte det. Jag vill må bra. Så om jag då tittar på mina resultat för året: jag nådde mitt stora mål som var att klara löptestet med godkänt resultat. På en löparbana i Finspång sprang jag löptestet tillsammans med Rickard och en domare från Norrköping och det var slitigt men jag klarade det. Något att vara stolt och nöjd över. Jag har fortsatt jobba på att iallafall inte tappa formen även om det just nu är tufft att bli bättre och starkare. Men vem vet, jag går bara efter känslan just nu men jag kanske redan är bättre. Något att fundera över.... Vad gäller min pilates så känner jag att den har gått framåt. Tänker då framförallt på min pilateskurs i Mjölby. I höstas var det inte min kurs som hade minst antal deltagare utan en annan. Det hoppas jag på är något att bygga vidare på. Att jag får ett gäng nya stammisar.
       
En hel del cykling till och från jobbet.
Tuffa pass med Rickard
Härliga skogspromenader
Samuel fick med mig på att testa thaiboxning. Sjukt jobbigt men samtidigt väldigt roligt.
En hel del styrketräning
Pilates, löpning och styrketräning med kroppen som vikt+assists. Mer av den varan tack!
Pandemiåret 2021
När jag satt på nyårsafton förra året och funderade över 2020 så var min största förhoppning inför 2021 att pandemin skulle vara över. Istället har vi en situation som på många sätt är värre än där vi stod i slutet på 2020. Människors friheter har kraftigt begränsats världen över, det pratas tvångsvaccinering och i Österrike är det lag från och med februari. I USA kan man bli av med jobbet om man inte vaccinerar sig och företag som inte följer reglerna får böter. Som tur är finns det vettiga delstater som förbjuder all form av tvång. Man behöver inte bo under en sten för att inse att det kan hända även här. Region Dalarna har tagit lagen i sina egna händer och har infört krav på vaccinering. Att det strider mot x antal lagar bryr de sig inte om. Ur synvinkeln hindra smittspridning tar sig folk rättigheter som de inte alls har rätt till enligt lag. Det finns inte ett fackförbund som står bakom att tvinga anställda.Tvångsvaccinering enligt lag kan som tur är inte ske i nutid eftersom man då måste ändra grundlagen. Eller inte grundlagen i sig men man kan komma undan grundlagen genom att stifta ny lag. Under förutsättning att det finns klara skäl för att begränsningen av människors frihet verkligen uppnår syftet: minska smittspridning och sjukdom.
Det skrämmer mig men som tur är finns det människor som kämpar för att det inte ska bli verklighet. Läste ett remissvar kring regeringens tanke om att införa vaccinbevis inom fler områden. Personerna bakom det remissvaret har gjort ett gediget arbete och det finns ingen evidens för att vaccinbevis verkligen kommer minska smittspridningen. Titta på Danmark, majoriteten smittade är just vaccinerade. Människors frihet ska inte vara villkorad, många tänker att det bara är nu under pandemin. Jag är inte så säker på att införda åtgärder så lätt bara kommer kunna plockas bort när de väl är införda. Det är en farlig väg att gå och när jag sitter här 31 december 2022 så hoppas jag av hela mitt hjärta att vi har ett annat läge.
De flesta av mina inlägg på detta tema har jag länkat här. För fler inlägg, kolla in min kategori funderingar. Kan även ha lyft något på samma tema i kategorin Hanna tycker.
 
Bloggåret 2021
Ja, vad ska man säga om bloggåret 2021. De flesta lämnar bloggen för instagram men jag är precis tvärtom: har lämnat instagram mer och mer och när jag lägger tid på sociala medier är det bloggen som får mest kärlek. 2021 är året då jag öppnade upp och delade med mig av mina tankar och även andras tänkvärda tankar. På kuppen har jag säkert tappat gamla läsare som inte alls vill vara med på tåget men jag märker att jag tack vare det har en större läsarkrets som kikar in oavsett om jag syns eller inte. Att vara öppen med mina tankar har gett mig en hel del ris men faktiskt mest ros vilket jag är väldigt glad över.
Skulle vilja rikta ett stort tack till dig som kikar in här på min blogg och läser mina inlägg och ibland lämnar en liten kommentar eller klickar på hjärtat. Generellt är jag dålig på att svara på kommentarer. Förutom på de inlägg som är av mer "diskussionskaraktär". Men jag läser alltid alla kommentarer och jag blir glad för både ris och ros. Jag vill ha en mer levande blogg där klimatet kan vara öppet och vi har en bra diskussion. Jag tycker ju inte att man måste hålla med varandra. Av bra diskussioner växer man och får nya perspektiv och synvinklar.

 Bilder med händelser från året
Mina älskade pioner
Sommarens godaste glass: apelsinkrokant
Fotboll!
Lyckan över att min syren blommade för första gången.
Min fina vän Sofia fick bli mamma under året. Elva dagar före beräknat daturm. Kommer dock dröja ett tag innan vi får snosa på underverket. Med RSvirus i närheten vill man inte riskera något.
 
Vi åkte till Gotland med våran kompis J. Det blev en expressvisit eftersom vi ville hinna med och visa så mycket som möjligt. Från norra Gotland till södra Gotland. Vi besökte Fårö, Visby innerstad, Hoburgen, Holmhällar och såklart både Tofta strand och Sudersand.
 
Ett gäng favvoutifts
Min orange tröja från Stronger är en av årets mest använda plagg. Dyr i inköp men sett till pris per användning väldigt lågt. Den gröna i samma modell är också en stor favorit.
Utflykter vi gjort tillsammans
Det har blivit en del utflykter under året. Jag och Rickard gick runt Omberg en vacker sommardag. 27 kilometer genom olika naturtyper. Det var en fantastisk utflykt. Repris under 2022 tack!
Vi tog en promenad runt Hålebergets naturreservat tillsammans med barnen.
Det blev även en tripp upp till Idre hela familjen. Då besökte vi toppen på Städjan, lilla toppen på Nipfjället och så Njupeskär i Fulufjällets nationalpark.
Mina önskningar för 2022
Att jag och alla jag älskar får vara fortsatt friska
Att vi kan se slutet på pandemin under 2022
Att kärleken, äkta solidaritet, medmänsklighet och värme ska få vinna över galenskaperna som sker i världen.
Att 2022 blir mitt starkaste år
Att jag kommer in på specialistutbildning till IVA, postop och anestesiundersköterska
Att jag får nya stammisar på min pilateskurs
Att jag själv håller i min träning med fokus, glädje och energi
Att jag får fortsätta peppa, motivera och inspirera. Vara ett ljus när det stormar.