Fem en fredag vecka 5: Skräp

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad är något du av misstag kastat bort?
  2. Hur ser din mejlkorg ut?
  3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
  4. Hur noggrann är du med källsortering?
  5. Hur skräpigt är det i din omgivning?
Happ, tema skräp den här veckan. Här får jag rannsaka mig själv lite....
1. Det första jag kommer att tänka på är när jag av misstag slängde våra biljetter till dam-em i fotboll 2013. Det spelades ett gäng matcher på Linköpings arena och tillsammans med damdomarna skulle vi se en match. Jag hittade dock inte kuvertet med biljetterna så vi fick köpa nya. Note to self blev att alltid öppna brev. Särskilt de som ser mest oviktiga ut...
2. Städad! Jag rensade bort flera hundra reklammail i december och nu i januari var det dags igen. Det kommer så mycket skräp hela tiden och jag försöker hålla efter. Men orkar inte göra det hela tiden.
3. Skräp vet jag inte men onödigt tror jag Rickard tycker. Jag är den nostalgiska typen som har svårt att göra mig av med grejer = proppfullt förråd.
4. Jag tycker att vi är ganska duktiga på det. Plast, glas, tidningar, kartonger och alluminiumburkar källsorteras. Och batterier samt elavfall. Det tummar vi inte på. Matrester samlas upp i "gröna påsen" och blir till biogas.
5. Svarar med en bild....
Borde städa men det tänker jag faktiskt inte göra. Istället ska jag gå och sätta mig i soffan och plugga. Velar mellan regler eller läsa inför redovisningen på tisdag. Nackdelen med att läsa regelboken är att regler i skrift blir så förvirrande. Men jag måste lägga fokus på det.