Vad är din frihet värd?

Dags för ett funderarinlägg igen. Scrolla vidare om du inte vill läsa.
Ett uttalande under hösten som satt sina spår är Joe Bidens: "de vaccinerade måste skyddas från de ovaccinerade" och han har även sagt  att det är de ovaccinerade som driver på pandemin. (Än så länge har jag inte sett någon evidens för att det faktiskt är så. Har du? Och då tänker jag inte på den studien som presenterades häromveckan där de kollat på en grupp med 173 friska unga män och jag har för mig de var vältränade också. En grupp som knappast är representativt för den grupp som faktiskt blir sjuk i corona. Folkhälsomyndigheten kan inte heller presentera de studier som de bygger sina rekommendationer på). Men det här blev ett sidospår. Det jag egentligen skulle skriva om är att flera federala domstolar avslagit Bidens vaccinmandat. Människor får inte längre avskedas för att de inte vaccinerat sig och det är också stoppat att tvinga människor till vaccin. Jag hoppas såklart på att det blir ett permanent beslut. Att människor slipper känna kravet att de måste ta vaccinet för att få jobba eller ens få ha sin frihet som man har rätt till. Alla har rätt att bestämma när det gäller sin egen kropp. Vår frihet kan inte på något sätt villkoras.
Villkorad frihet är inte frihet, det är ett privilegium som när som helst kan plockas bort.
Det handlar inte om att vara en "antivaxxer" (Som jag ogillar det ordet, jag tänker att man använder det ordet när argumenten tagit slut). Det handlar om att värna om våra grundläggande rättigheter, det handlar inte om något så enkelt som att få gå på evenemang, bio eller vad det nu kan vara. Nej, det går djupare än så. Tror du verkligen att det här med vaccinpass kommer bara vara kvar nu under pandemin? En pandemi där myndigheter nu gör bedmningen att smittspridningen ökar och restriktioner måste införas. Det lovades att bara majoriteten var vaccinerade så skulle man kunna leva som vanligt. Nu är majoriteten vaccinerade och det är fortfarande inte ok att leva som vanligt. Har du verkligen gått in och granskat siffrorna bakom restriktionerna? Smittspridningen i samhället är inte ens i närheten av att vara den nivån den var på när det var som värst. Jag tänker att smittspridning inte i sig är det farliga. Ett luftburet virus kommer sprida sig, vara sig vi vill eller inte. Det man borde titta på är snarare hur sjuka människor blir och siffrorna stämmer inte med paniken i medierna eller motivet till nya restriktioner. Sa inte Lena Hallengren för ett tag sedan att restriktioner kommer bli det nya normalläget? Att vi nog aldrig kommer kunna återgå till det normala.  
Så, åter till rubriken. Slänger ur några randomfunderingar bara.
Vad är din frihet värd?
Vad vill du tänka kring pandemin om säg 10 år.
Vill du vara den som vågade öppna ögonen och se bortom det regeringen och FHM basunerade ut? Vill du vara den som vågade se lite nyktert på situationen och inte hängav dig till rädsla? Vill du vara den som är rädd och baserar sina beslut på just rädsla och inte fakta. Rädslan många känner är inte i paritet med den faktiska faran.
1 ingmarie:

skriven

Ja du vet ju min inställning till allt det här. Helt sjukt! Folk verkar ha blivit helt hjärntvättade och vansinnigt uppskrämda! På "mitt" sjukhus är det 3ggr så mycket influensapatienter som covid som behöver vård. Inte ett pip om det!

Och nu har JO lagt ner ALLA de ca 11000 anmälningar som kommit in ang vaccin-passen. Vad är det för demokrati! De har ju knappast läst alla...

Kommer nog också lämna kyrkan med tanke på att de numera utesluter mig. :-(

Kommentera här: