Inte ens om jag fick betalt

Efter mitt inlägg igår så pratade jag en lång stund med min pappa. Lyfte tanken jag skrev om att backa och konstaterade att vi tänker på samma sätt, det behövs någon som rör om lite i grytan. Jag är inte ensam om mitt sätt att tänka, skillnaden mot många andra är att jag är öppen. Och det är just det jag känner är så viktigt. Att våga vara öppen och lyfta alla sidor av saken. Eller snarare ett komplement eftersom det nu är så otroligt enkelspårigt.
Jag pratade även med en kompis och Rickard igår och då pratade vi om det här med vårdpersonal som slitit under hela pandemin, varit från familj och jobbat x antal timmar övertid. Nu är det prat om att införa rätt för arbetsgivare att kräva att personalen vaccinerar sig eller bli omplacerade om de inte vaccinerar sig. Vad är det för resonemang? Utan vårdpersonalens fantastiska arbete så hade vi inte kommit igenom pandemin så pass bra som vi ändå gjort. I mångas ögon är man helt plötsligt inget värd baserad på vaccinationsstatus. Istället för hot och hat borde vårdpersonal få den djupaste respekten.
Vad hände egentligen? Någonstans på vägen tappade vi varandra, tappade hjärtat och gav vika för rädsla.
Vi diskuterade om det fanns något som kunde göra att jag ändrar mig. Vet du, inte ens om jag fick betalt skulle jag ge upp mina värderingar och det jag tror på. Det är alldeles för djupt rotat i mig och alldeles för viktigt för att bara kasta det i papperskorgen. Någon kanske tycker att jag överdriver med mitt resonemang, då skulle jag vilja säga till den personen att vakna och se sig omkring vad som händer i världen.
Är det rätt att begränsa människors vardag så till den grad att man inte ens får handla i affären eller sköta sitt företag utan "greenpass". (Italien)
Är det ett samhälle du vill ha i Sverige? Ett samhälle som inte är fritt, fullt med tvång och ett samhälle där demokratin är satt ur spel. I slutändan handlar det inte om vaccination. Det handlar om frihet, frihet att leva sitt liv efter sina premisser och inte efter vad någon annan dikterat.
Vem vill du vara? Jag vet vem jag vill vara.
Nog om det, nu ska jag åka iväg på ett möte med ett av barnen.
1 Anonym:

skriven

Håller med dig. Tack!

Läste nyss obehaglig artikel på aftonbladet

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5GRqqb/sa-jagas-de-ickevaccinerade-over-varlden

(har trott du överdrivit om hysterin kring ovaccinerade, jag bor i spanien och jobbat hemifrån över ett år och går aldrig ut i princip. Lever väldigt skyddat. Varför ska jag vaccinera mig? Är i yngre 30åren. Läser inte mkt nyheter och är väldigt ”obrydd” absolut inte nochalant men jag lever lite i egen bubbla. Hehe.. tack för ditt arbete. Må gott

Svar: Tack för länken. Mycket skrämmande läsning och det värsta är att Sverige börjar gå åt det hållet. Än så länge har vi vår grundlag men regeringen vill luckra upp den för att fler befogenheter vid nästa eventuella kris. Det är en skrämmande tid vi lever i.
Hanna

2 Anonym:

skriven

”Vaccinationspasset är bara ett certifikat för lyd af” står det i slutet på artikeln. EXAKT så ser jag det också. Vaccinet går ju ut om nåt år?? Upphör passet att gälla då? Ska vi behöva ta vaccinet 1 eller 10 gånger?
Sjukt är det allting. Har tagit vaccin förr absolut ingen motståndare. Men allt kring covid lultar unket …. Hur det uppkom, spred sig, hållt sig fast, nya varianter vågor etc. Någon vill detta… undrar vad vaccinet innehåller. Usch obehagligt verkligen. Långtidseffekter? Så sjukt allting.

3 ingmarie:

skriven

Säger samma! och jag säger lycka till om de tar det beslutet! Ska bli "intressant" att de hur det blir i de stater i USA som nu säger upp folk pga det. det handlar om tusentals personer! vem ska göra deras jobb är det tänk?

Lyssnat på Niclas Holmsten. "Hur världen blev grundlurad" och "Hur världen blev idiotförklarad. (YouTube har såklart tagit bort dem men finns på bitchute)
galet bra!

Vi får stå starka i stormen!

Kommentera här: