Lärdomar och tankar från 2021

Idag har jag haft galet ont i huvudet hela dagen, jag har min klara teori. På grund av VRE (bakterie) så har vi tripplat våran användning av ytdesinfektion. Kombon munskydd, ytdesinfektion och att jag sovit lite för dåligt känns som en "bra" grogrund för att få ont i huvudet. Nu är jag ledig i två dagar och det ska bli så skönt. Planen är pilates, slå in presenter, och fira födelsedag. Sen i helgen jobbar jag men det är då. Näst på tur är att publicera det här inlägget och sedan få till ett bra träningspass. Jag behöver få till explosiv styrka.
Och så kommer då mina tankar, det här inlägget hade jag tänkt spara lite på men eftersom FHM kom ut med ny rekommendation om att införa vaccinbevis på evenemang inomhus med över 100 deltagare så kände jag att nä, här ska det inte sparas på något. Att förslaget strider mot grundlagen verkar ha gått Folkhälsomyndigheten helt förbi. Att vaccinerade också kan sprida smitta och bli sjuka verkar också vara något som de missat. Något som förvånar mig i den här soppan är att många människor som jag alltid sett vara för människors frihet, demokrati och jämlikhet tycker att vaccinpass är en bra idé.
Min stående fråga är: Vad kommer härnäst? Tillvaron känns otroligt otrygg och oviss.
 Och så tankar kring året som varit.
Jag vet inte om du håller med och det behöver du såklart inte göra heller om du har en annan ståndpunkt. MEN.... För mig så kommer året 2021 gå till historien som det mest ologiska, konstiga och inkonsekventa året. Året då vi glömde bort våra medmänniskor, gick in i vår bubbla och det enda viktiga var att få så många som möjligt att vaccinera sig.
♦ Varför är det enda viktiga om man har vaccinerat sig eller inte? Allt kretsar kring om man har tagit vaccinet eller inte.  Familjer och vänner vill inte träffa sina ovaccinerade släktingar, vi vänder oss emot varandra och ingenting är längre viktigt förutom om man valt att vaccinera sig.
♦ FHM påstår att det är ovaccinerade som för Covid-19-smittan vidare. Jag köper inte det resonanget och det måste vara den största lögnen som människor har gått på. Det är inte ovaccinerade som för smittan vidare. Det är smittade som för smittan vidare. Det har vi ju sett med alla som blivit sjuka trots dubbelvaccinering. Att
♦ Ingenting är längre logiskt. Det pratas tex om att vaccinering ger ett bättre skydd än att vara utsatt för viruset. Så har det ju aldrig setts på sjukdomar förut. Påståendet strider dessutom mot aktuell forskning. Finns tex en pågående studie här i Sverige på Karolinska institutet där man kollar på immunitet efter genomgången infektion och vaccination bland annat. Jag har skrivit om den tidigare.
♦ En tanke som jag tänkt ofta nu för tiden är att det som är sant tåls att diskuteras och debatteras. Sanning behöver inte censureras, den tåls att brytas ner i atomer. En lögn däremot står inte pall. Med lite tid och energi kan man bryta ner en lögn relativt lätt.
♦ Det handlar i slutändan inte om vaccination, det handlar om att få fortsätta vara fria människor, att inte tillåta att ens frihet begränsas. Att demokratin försvinner i många länder som tidigare varit fria skrämmer mig.
  • Varför är det inte fler som reagerar över det orimliga i att begränsa människors frihet.
  • Varför hejas det på från många håll.
Vaccinpass ses som något bra och rimligt, likaså att ovaccinerade inte ska få jobba. Har dessa personer helt missat att alla som bär på smittan smittar? Oavsett vaccin!
♦ Varför är man så rädd? Om sprutan fungerar som det är tänkt behöver man inte vara rädd. Det är lite som att säga att "min cykelhjälm skyddar bara  om du också har cykelhjälm."
1 Ajli Müller:

skriven

Jag som fick covid för några veckor sedan, och fortfarande lider av det helt ärligt med smakbortfall, yrsel och magen är en katastrof, så känner jag mig räddare än någonsin. Jag vet inte om vaccinationspass är vägen att gå... men eftersom jag blev så himla himla himla sjuk (inte sjukhus-sjuk, men definitivt värre än en influensa!) så är jag rädd för all typ av trängsel. Jag kommer nog inte gå på allmänna tillställningar som riskerar trängsel med eller utan vaccinationspass, för det här vill jag aldrig uppleva igen.

MEN! Jag smittade inte min man trots att vi ju levt tätt ihop och både pussats och kramats och delat måltid, så hand vaccin verkar i alla fall ha fungerat bättre än mitt. Men uppenbarligen var mitt helt i onödan, så jag litar varken på vaccinerade eller ovaccinerade vid det här laget, och definitivt inte på främlingar i trängsel. Blev lite infektionsskygg av detta!

svar: Jaaa, jag hoppas verkligen att du får tillfälle att fylla i listan, den var trevlig :D

Svar: Nej det är just det. Man kan inte lite på varken eller vad gäller risken för smitta. Det är därför jag är emot vaccinationspass för vilken nytta kommer det egentligen göra med tanke på att alla som bär på viruset smittar oavsett vaccinationsstatus. Att anse den ena gruppen som "säker" blir bara så dumt.
Hanna

2 Petra:

skriven

Ja, nu är det verkligen en "vi mot dem" mentalitet som uppmuntras från myndigheternas håll. Det låter inte alls som om det är frivilligt att vaccinera sig. Ovaccinerade pekas ut som smittspridare och svikare som inte ska få vara ute i samhället.

När Amanda L vräkte ur sig att "ingen vaccinerad ska behöva vara rädd att det kanske sitter en ovaccinerad i stolen bredvid" kände jag att nu är vi riktigt farligt ute. Om våra folkvalda kan yttra sig på detta vis, vart är då vår demokrati på väg?

3 corkystyle:

skriven

Jag vet inte om det här med vaccinpass för även om man tagit vaccin kan man få covid. Plus att det är viktigt att får man symtom så måste man testa sig för att kolla om man fått covid. Sprutan ger dig inget 100% skydd och det är farligt om man tror att bara för man fått sprutorna så kan man inte få covid.

4 ingmarie:

skriven

Det här handlar inte om folkhälsa utan om makt. Så sjukt att det är ofattbart!

5 Malin Moen:

skriven

Har vaccinerat mig. Känner ändå obehag till stora folkmassor. Speciellt då vi har en 4-månaders.Så nu när restriktioner har släppts så har folkmassorna ökat, RS-viruset är jättehög och barnakuten är full med småbarn som är smittade. Försöker vara försiktig vart ja befinner mig. Mest för att jag är rädd för att sprida något vidare; till någon som är mindre (dotter) eller infektionskänslig. (Stan/jobbet)

Svar: Inlägget handlar egentligen inte om vaccination eller inte utan mer det ologiska som händer runt omkring. Att människors frihet begränsas och att demokratin urholkas. Det är skrämmande.
Hanna

6 Michelle :

skriven

låter som om du har mkt o göra. har du druckit mkt vatten under dag? det kan bidra till o få ont el stress m.m

7 Jessifri85 :

skriven

Fy. Inget kul att ha ont i huvudet 😕. Hoppas att det släpper under dem dagarna som du är ledig 🙏🏻🤗.

Ja, detta år går verkligen till historien på många sätt & plan! Men samtidigt tycker lite kul att få va med om det i mitt liv. Jag har hört ifrån min farmor vad hon har varit med om. Olika sjukdomar, byte från vänster till höger trafik t.ex.

Här idag är det kyligt, frost ❄️& sol ☀️ 😊. Skönt med sol, d-vitamin som jag känner att jag behöver.

Ha en bra dag❣️

8 Beatrice :

skriven

Jag vet inte vad jag ska tycka om hela saken. Att vaccinera mig var en självklarhet. Jag tycker det är bra med vaccinationspass ändå. Är vaccinerad och har aldrig heller drabbats då vi har varit noga med att följa restriktionerna.

Svar: Mitt inlägg handlar egentligen inte om ifall man ska vaccinera sig eller inte utan om allt som är ologiskt och konstigt. Dubbelmoralen och det orimliga i att begränsa människors frihet. Vad bevisar ett vaccinationspass när man fortfarande kan smitta och bli sjuk?
Hanna

9 Jossus Travelpics:

skriven

Jag håller helt med. Läste för några dagar sedan att smittan skenar på Gibraltar där 100% av vuxna är vaccinerade.
Det skrämmer mig att folk verkar svälja allt utan att ifrågasätta. Är det INGEN som förvånas över att det inte varit tal om att ta hand om sitt immunförsvar utan bara vaccinera sig?


Samhällen har stängts ner, munskydd har använts men smittan är kvar. Vad anser folk ska göras? Stänga samhällen och gränser igen? Hur ska då folk som inte lever i ett land där det finns A-kassa och försörjningsstöd klara sig?

Kommentera här: