Fem en fredag vecka 17: Kunskap

Det känns som godmorgon för mig men det är ju lunch. Tiden blir helt konstig efter att ha jobbat natt. Idag gick Region östergötland ut med personlig lockdown i två veckor framöver. Det innebär att man bara får träffa närmsta familjen, det vill säga de man bor med och om man kan så ska man jobba hemifrån. Smittspridningen är just nu katastrofal och för att sjukvården ska ha en chans att hinna med behöver alla ta sitt ansvar. Kanske går lite emot ett tidigare inlägg där jag delade ett inlägg om att ta bort restriktioner och öppna upp, då var läget dock inte lika allvarligt som nu.
Jag ser också hur jag och mina kollegor sliter, hur vi är underbemannade, hur folk blir drabbade av andra sjukdomar. Andra sjukdomar tar inte en paus bara för att vi är mitt i en pandemi. Fortfarande blir inte majoriten allvarligt sjuka men tillräckligt många för att en redan nedbantad vård ska bli ännu värre. Vi räcker inte till och om den här vårdtyngden fortsätter så kommer vi snart inte ha någon sjukvårdspersonal. Därför måste vi alla göra det vi kan.
Jag har dock inte ändrat mig varken med vaccin eller vaccinpass. Jag tycker fortfarande att vaccinpass är bland det dummaste som regeringen just nu slänger en massa pengar på. Särskilt eftersom vaccinet inte ger en livslång immunitet. De räknar med att man kommer få vaccinera om sig precis som med vanliga säsongsinfluensan. Man vet heller inte hur länge man har skydd. Eller har du läst någon annan information så får du gärna dela med dig till mig. 🙂
Så med det sagt tänker jag fortsätta inlägget med Elisas fem en fredag. Den här veckan är temat kunskap.
  1. Vad är något du håller på att lära dig? Jag är nog på sätt och vis den eviga studenten eftersom att jag alltid vill lära mig mer om det mesta. Men just nu är det pilates som jag djupdyker i.
  2. I vilket ämne vill du förkovra sig mer? Människokroppen och hälsa. Men också mer om pilates. Jag vill lära mig mer om hur man kan boosta sitt immunsystem, hur man kan jobba med friskvård.
  3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli? Jag ville bli barnmorska efter att första barnet föddes. Nu är jag alldeles för rädd för förlossningar och skulle inte kunna tänka mig att förlösa ett barn. Däremot finns drömmen om att bli sjuksköterska kvar.
  4. Hur får du din kunskap? Jag läser mycket och jag så fort jag får en fundering så tar jag reda på mer kring det.
  5. Vad skulle du behöva bli bättre på? Lite mer tänka först och prata sen och inte som nu då jag alldeles för ofta gör precis tvärtom.