Ibland finns det visst hur mycket pengar som helst

Jag läste en artikel i läkartidningen. Nedan följer några citat från artikeln. Är det inte konstigt hur mycket pengar som finns att slänga ut på tester, smittspårning och reklamkampanjer i medierna? Tänk om alla dessa miljoner kunde läggas på vården istället. Bra arbetsvillkor och bra löner så personalen vill stanna kvar och inte lämnar för att göra något annat. Tänk hur mycket kompetens som försvinner när människor som jobbat länge väljer att sluta. I min värld är det ett så lättlöst problem. Svårt att hävda att det inte finns pengar med tanke på allt onödigt som det verkar finnas pengar till.
  • Målet är att 450 000 personer per vecka ska få en tredje vaccindos. Nationellt ska 80 procent av dem som är 50 år och äldre ha fått en tredje dos vecka 3.”
  • ”Staten kommer också fortsatt att ersätta regionerna för varje genomförd vaccination.
  • – Vi höjer ersättningen för varje dos 1 och dos 2 som ges till dem som är 18 år eller äldre, med det uppenbara syftet att stimulera ytterligare insatser för att nå dem som är hittills ovaccinerade, sa Lena Hallengren.
  • Ersättningen för dos 1 och 2 som ges till personer som är 18 år och äldre höjs med 50 kronor till 325 kronor.”
  • ”Regeringen och SKR har även tecknat en överenskommelse om nationell testning och smittspårning för 2022.
  • ”Staten kommer fortsatt att ersätta regionerna med ett schablonbelopp om 1 100 kronor per PCR-test och 300 kronor per antigentest. Regionerna åtar sig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för testning.
  • Regeringen avsätter även 350 miljoner kronor för till exempel smittspårning för första halvåret 2022.”En annan nyhet är att Folkhälsomyndigheten får i uppdrag att genomföra en nationell vaccinationsvecka under vecka 11.”

Personligen känner jag att jag får ont i magen när jag ser intervjun med Lena Hallengren. Hur ska de ta reda på vilka som valt att avstå utan att göra intrång i journaler eller ens personliga integritet? Om inte det här är en seriös väckarklocka så vet jag inte vad som krävs för att människor ska vakna. Jag tänker att de som valt att inte vaccinera sig än efter den omfattanda kampanj och propaganda som redan varit lär knappast ändra sig. Jag gör det iallafall inte. Ändrar mig alltså. Det här handlar inte om folkhälsa, känns mer som att det handlar om kontroll. Om du tänker tillbaka på pandemin när den startade, hade du tänkt dig att vi skulle ha den här bilden då. Med propaganda, hot och hat, polarisering och utrysning? Jag hade iallafall inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att vi skulle stå här där vi gör med grupper som ställs mot varandra och ett allt hårdare klimat.

1 Anneli:

skriven

Hej Hanna,

Bra skrivet. Jag håller fullständigt med dig, och jag får ont i magen av all sosse-politik. Oansvarig vänsterpolitik.

Kommentaren du fått ovan skulle inte jag ha släppt fram i min blogg. Varför? Jo, personen som skrivit kommentaren använder sig av härskartekniker då den hoppar på dig med personangrepp istället för att diskutera sakfråga. I min blogg får folk gärna tycka olika men de får ej hålla på med personangrepp.

Ha det gott och tack för dina kommentarer hos mig!

Varm kram,

Anneli

Svar: Tack för din kommentar. Du har såklart rätt med kommentaren. Min första tanke var att ta bort och blockera men så kände jag ändå att jag ville bemöta den. Personliga påhopp ska jag dock aldrig behöva ta. Det ska vara högt i tak och man måste inte hålla med men det ska vara på en bra nivå.
Hanna

2 Anonym:

skriven

Och när ett helt år gått med restriktioner för alla "sköra" 70-åringar som satt instängda och beställde hem varor så, under just det året sprang hemtjänstpetsonal ut och in hos alla som hade den tjänsten och den personalen hade noll skyddsutrustning och det var även lite si och så med att tvätta händerna om inte brukaren som det heter sa till. Och detta var under tiden då ingen fått vaccin och våra gamla dog. Men, skydd behövdes inte men folk skulle låsa in sig. Våra fantastiska myndigheter hade bestämt.
Idag något absolut aktuellt, politisk taleskvinna uttalat strängt att alla inresande ska testas och idag vet nog inte samma kvinna detta för hon har inget sagt, att mängder med utländska bilar for in i Sverige utan någon som helst koll. Skylt fanns men noll personal så smittan sprids förstås än mer från Norge. WHO-ledaren uttalat sig även att boosterdoser är förödande. Och de vaccin vi nu har skyddar inte mot omikron. Den kan bli flockimmunitet och då förkorta eländet. Mörkare scenario är om vaccin på vaccin triggar igång fler mutationer. Israel var först med att vaccinera hela sin befolkning med dubbla vaccindoser, efter det bröt helvetet lös med enormt många sjuka. Tredje dos och nu är fjärde dos aktuell. Så ingen vet, inte du inte jag, inte vi alla men med många kloka huvuden kan det gå vägen och massor, jag säger massor har kunskap nu redan men når inte våra politiker eller det är ju ganska svårt att ta in med minimal utbildning.
Något mer intressant är att Sverige redan har kunskap om 6 miljoners immunitet via Biobanken, där sparas mängder med serum, plasma, celler från vår befolkning, vilket kan diskuteras i sig, men mycket kunskap ger det. Vi vet att en tredjedel av Europas invånare har totalt skydd mot omikron via sin OAS1-proteindel, underbart och även skydd mot varanterna fast inte totalt. Och det finns massor med kunskap nu. Och vi är immunologer, ingenjörer, läkare, mikrobiologer, virologer, forskare inom biomedicinsk vetenskap, ja hjälp vilken kompetens som finns och som myndigheter skulle försöka läsa in sig på.
Och även mig skrämmer det där diktatoriska beteendet som gapades fram utan kunskap när sååå mycket fallerar och missas och missförstås.
Önskar oss alla en fortsatt fridfull helg och ett gott nytt år./Monica, immunolog, biomedicinsk vetenskapare, endokrinolog, klinisk kemist, transplantationsimmunolog, klinisk immunolog, serolog, hematolog. Så är jag 70 också👍
sig.

Svar: Stort tack för din kommentar!
Gott nytt år!
Hanna

3 Anonym:

skriven

Lite svårt att kommentera och en del bokstäver gömmer sig bakom skylten och mobilen gör lite som den vill då men bara några småfel ändå😀/Monica

Svar: Ja, jag vet. Det är så bökigt att kommentera från mobilen. Det är lättare från datorn.
Hanna

4 Anonym:

skriven

Ja jag vill tillägga att alla inkompetenta och ogenomtänkta beslut och hot kostar samhället, oss skattebetalare enorma summor så i längden kan vi undra om det blir riktigt ohanterligt en dag med alla förluster och hur vi ska resa oss igen. Heja alla kämpar!/Monica

5 Caroline:

skriven

Jag undrar hur du kommer göra ifall det blir obligatoriskt för vårdpersonal att vaccinera sig? Vet att så redan är fallet i Finland bland annat. Kommer du omskola dig, och till vad isf? Bra

Svar: Som jag känner nu kommer jag inte fortsätta i vården om det blir vaccinkrav. Skulle isånafall vilja börja jobba på allvar med min pilates. Tänker tex en onlinestudio där man kan prenumerera och träna när man vill. :-)
Hanna

6 Caroline :

skriven

Så svårt att kommentera dina inlägg via mobilen. "Bra" skulle va en smiley 😆

Svar: ja, jag vet, det är helt värdelöst. Har pratat med blogg.se om det men verkar inte hända så mycket.....
Hanna

7 Det går inte att läsa kommentarerna.:

skriven

Kommentarerna går ej att läsa.

Svar: Jag tog bort den anonyma och elaka kommentaren. Via mobilen strular det ofta med att läsa kommentarerna.
Hanna

8 ingmarie:

skriven

Helt sjukt. Dock har detta inte enbart med sossarna att göra. Ex är det moderaterna i Dalarna som nu kräver att alla inom vården ska vara injicireade annars får de omplaceras/sluta.

Svar: Nej det är fruktansvärt. Gick in på en moderats profil på Facebook och jag ville skriva några väl valda ord men valde att avstå. För nu iallafall...
Hanna

Kommentera här: