Aroscupen 2019

Nu är jag hemma efter fyra dagar i Västerås med massor med fotboll. Känner mig lite tom nu, det har varit så galet roligt! Vad mycket jag lärt mig och jag är allt sugen på att hänga med nästa år också!
Veckan innan jag åkte till Aros var jag så nervös. Jag och fotbollsläger har inte riktigt varit en bra kombo. Att döma bra när jag pressar och ställer höga krav på mig själv funkar inte. Sen får jag inte bli för laidback heller, då blir det fel åt andra hållet så jag blir för avslappnad att det inte funkar för den delen istället. Men jag var nervös i onödan. Det gick så bra och det var så roligt. Förbättringspunkter har jag fått såklart och den största är fysiken. Jag rör mig bra på plan men jag är lite för långsam. Så nu kommer det bli en hel del träning här i bloggen igen. Inte bara såklart, så du behöver inte oroa dig. Men åter till cupen!
Bild från Blåsbo. Här hade jag ett gäng matcher.
På fyra dagar dömde jag fem matcher som domare och fem matcher som assisterande. På fredagen startade jag redan klockan åtta på morgonen för att döma en match i flickor 16, oj vad tröga ben jag hade. Jag sa det till observatören att så där på morgonen vill inte benen alls. Efter den matchen hade jag rast ända till tre och passade på att sova. Vaknade av att en domare sparkade iväg sin toffel mot väggen. Världens smäll blev det och jag flög upp. Det var såklart inget illa menat, personen visste inte att jag var där. Var lite gömd under täcket, haha. Jag vaknade iallafall, haha.
Lördagen fick jag vandra lite mellan två planer: Solid park och Blåsbo.
Här uppifrån såg man allt.
Startade dagen på största arenan Solid Park och dömde en match som ad. Var med om en jätteintressant offsidefälla som verkligen ställde mig men när vi såg den på video visade det sig att jag tagit rätt beslut. Jag blev så glad! Och så fick jag döma ett estniskt lag mot ett svenskt på Blåsbo och det där med att prata engelska med spelarna var svårt när man inte är van vid det. Så det blev en del svengelska. Intressant upplevelse! Därefter fick jag förmånen att döma a-kvartsfinalen mellan Täby och ett norsk lag i pojkar 15. Den matchen finns filmad så den ska jag titta på i dagarna. Alla matcher som jag dömde på Solid Park finns på film så det kommer bli givande att gå igenom Tänkte avsluta inlägget med ett gäng bilder.
Natten till torsdagen innan avfärd kunde jag inte sova. Vid ett var det fortfarande ganska ljust! Ljuva sommarnätter!
Mysigaste gatan på väg till skolan där vi åt måltiderna. Vi sov i en skola och åt mat på en annan. Två av planerna, Blåsbo låg precis vid skolan där vi sov så det var smidigt.
Här ser man min snygga fotbollsbränna. Idag har jag bränt mina axlar igen. Konstigt tycker jag då jag inte tyckte att jag var så mycket med ryggen mot solen men det var jag visst. Aj!!
Det här är nog den minst smickrande bilden du kommer få se på mig i den här bloggen. Imorse vaknade jag med så svullna läppar. Jag är lite sönderbränd men inte uttorkad då jag varit så noga med att tillföra både vatten och salt.
Idag söndag var det sista dagen och dags för finaler. Vi Östergötlandsdomare hade fått sex finaler som det skulle placeras ut domare på. Dömde a-semifinalen i flickor 15. Lagen som möttes var Brommapojkarna-Västerås. En rolig match med högt tempo!
Sen var jag ad i b-finalen i samma kategori. Därefter blev det en stunds väntan innan det var dags att hoppa på bussen som skulle ta oss tilbaka till skolan och hämta vår packning där. Skönt att vara hemma men jag är taggad på att åka till Aroscupen igen. En annan sak: Tyvärr hann jag inte boka dejt med varken dig Amanda eller Moa. Hade varit grymt kul att träffa er båda.