Mitt 2020

Mitt 2020 har varit: 
I december förra året skrev jag så här: "Verkligen upp och ner men jag vet vad jag vill och var jag ska. Många tankar har flödat runt i huvudet och jag har lärt mig så mycket nytt. Jag är till exempel en annan pilatesinstruktör nu än vad jag var i början av året. Jag har lärt mig så mycket om psykisk ohälsa och hur man kan stödja. Det som jag är minst nöjd med är träningen. Jag tappade bort träningsglädjen någonstans på vägen, eller missförstå mig rätt. Jag vill fortfarande träna men jag saknar de där passen där jag känner "wow, vad snabb jag är", eller "wow, vad stark jag är". 
Dessa känslor som jag skrev om i december 2019 är exakt samma som jag brottats med i år. Särskilt eftersom jag kuggade löptestet och dessutom blivit nerrankad som huvuddomare. Nerrankningen fick jag dock veta för ett par/tre veckor sedan. Men just löptestet och träning inför det har förföljt mig som en skugga under året. Jag kämpar på men motivationen är skral. 
I mars kom corona och vände upp och ner på precis allt. Om jag inte kunnat föreställa mig tidigare hur det är att leva mitt i en pandemi så vet jag det nu. Det här inlägget är tidsinställt så nu när jag skriver det har jag ingen aning om hur covid gestaltar sig. Däremot när du läser det här så har jag fått en glimt av hur illa det kan bli. 
Tre saker jag lyckades med: Jag är glad över att ha lyckats slutföra två pilateskurser. Att jag har lyckats behålla min pilatesmotivation och trots den skrala motivationen ändå lyckats träna flera pass i veckan. All motion är bättre än att ligga på soffan sett till min målsättning. 
Ett datum jag kommer att minnas: När jag valde att sluta på Kvarnbacken och istället börja jobba på lungmedicin på sjukhuset. Det var första april. Ja och så sjätte juni när Marcus gifte sig med sin Bea och såklart när de fick sin lille gosse Kevin. Tänk att jag äntligen fått bli faster! Det är helt klart det bästa som hänt under 2020. 
Något jag ångrar: Jag velade hit och dit och funderade flera varv innan jag bestämde mig för att ta studieuppehåll från min utbildning till specialistundersköterska inom psykisk ohälsa. Nu ångrar jag mig fast det kändes rätt då. 
Det här gjorde jag, som jag aldrig gjort förut: Började jobba på lungmedicin och få göra en hel massa arbetsuppgifter som jag aldrig tidigare gjort. Jag har också tagit covidtester, både på mig själv och på patienter. 
Länder jag besökte 2020: Pass på den här frågan. På grund av corona fick man inte resa någonstans alls. Lyckan var dock stor när vi kom iväg till Gotland i somras. Vi valde rätt period, innan högsäsongen började var det inte en människa där nästan. Perfekt ju så här i pandemitider. 
De bästa sångerna från det gångna året: Jag har mest lyssnat på en massa "uptempolåtar" för at peppa mig när jag tränar och en ny storfavorit är Queen. Otippat faktiskt för en tjej som alltid gillat pop. 
Jag firar nyår så här: Med att jobba.
Jag har/har inte nyårslöften: Jag brukar inte ge mig själv några nyårslöften men jag tänkte göra en bucketlist med saker som jag skulle vilja uppfylla 2021.  
Det här är mina förväntningar för 2021: Det jag önskar mest av allt är att pandemin är över och vi alla kan börja leva som vanligt igen. 
Det här vill jag säga till mig själv, inför det nya året: Tänk snälla tankar och var mot mig som jag är mot andra. Jag är bra som jag är och behöver inte förändra mig för någon annans skull.