Foliehatten är av!

Ibland funderar jag över om det är så här människor ser på mig.👆👆 Det räcker liksom inte med bara foliehatten. Jag är nog i mångas tycke helt inklädd i folie. 😜 Alltså så mycket som jag har läst på det senaste året har jag nog inte gjort sedan jag dels pluggade till specialist inom palliativ vård och när jag fick mitt certifikat till pilatesinstruktör på matta.
Man brukar använda ordet foliehatt om de som är så faktaresistenta att huvudet är inklätt  i folie. De kan inte ta in mer kunskap. Det tar stopp. Bara deras världsbild är sann. Jag anser dock att när man är öppen och tar till sig kunskap, olika synvinklar och sätt att tänka så är man allt annat än faktaresistent. När man vågar se kunskap som ett stort pussel där man lägger bit för bit tills man har ett helt komplett pussel. Pusselbitarna är faktan som man får till sig som ska passa in. Varje bit på sin plats tills bilden är helt klar. Inte att bara få utvalda delar av pusslet presenterat som sanning.
Idag får vi bara en bild serverad och det är den som är den rätta och som alla ska rätta sig efter.Jag tror på att det är viktigt att låta alla komma till tals. När ansedda forskare och läkare blir kallad för foliehattar när de inte följer narrativet. Ja, då är det dags att vakna och börja fundera på varför de inte får komma till tals. Vad är det egentligen som händer? 
Mitt fredagsbudskap är att våga vara öppen och våga se den stora bilden och inte gå efter den smala åsiktskorridor som är idag!

Kommentera här: