Mitt hjärta blöder

Först det glada.
Det är fredag och jag är fortsatt ledig. Idag ska jag baka en kaka och sen om barnen vill så ska vi baka lussekatter i eftermiddag. Annars får det bli imorgon. Gårdagen gick så fort! Jag hade min sista pilatestimme i Mjölby, fyra av deltagarna har skrivit upp sig på nästa års kurs. I slutet på januari/början på februari startar vi upp igen. Så kul ju! Jag fick en julpåse med lite gott och blandat av Mia: ett doftljus, Ida Wargs schampomousse, en ansiktsmask och så tryffel. Tjuvsmakade på tryffeln och den var så god! Imponerad att jag kunde sluta äta haha.
Det har flyttat in en liten Nisse här och jag hoppades på att Ida skulle tycka att det är kul och ja. Nu har hon skrivit två brev till Nisse och gett honom pepparkakor. Det är bara tredje december. Kul att se!
Gårdagens träningspass: 👆👆 Känslan under löpningen var bra, styrketräningen kändes tungt och segt men check på det. Jag vill ju köra mitt styrke/explosivitetspass en gång i veckan så det kan jag sätta check på. Får se vad jag tränar för något idag. Kanske får bli vilodag. Inget är bestämt.
Från det glada till det mer allvarsamma
Vet du att mitt hjärta blöder! Jag känner mig så ledsen och frustrerad. Inte ens kyrkan välkomnar alla. Många församlingar i Sverige inför vaccinpass. Det gör mig ledsen! Många tänker att det bara är att ta vaccinet så är det lugnt. Men det handlar inte om vaccin/inte vaccin. Det handlar om vad vi gör med våra medmänniskor. Att vi stänger människor ute och att det har blivit ett kallt och hårt samhälle. Det handlar om att alla har rätt att välja själv vad man vill göra. Jämföra risken med nytta och få ta ett eget beslut. Inte bli påtvingad ett vaccin som definitivt inte är riskfritt.
Det sorgliga är att vi stänger en grupp människor ute för att den anses sprida smitta men det finns ingen evidens bakom beslutet. Bara igår så var det två notiser om att fullvaccinerade norrmän som varit på julbord blivit smittade, och personal på Salhgrenska, också fullvaccinerade. Ironin i att det pratas om solidaritet, empati och att vara en god medmänniska. Det rimmar illa med det som händer nu.
Vad är det politikerna håller på med egentligen? Fallit för trycket från läkemedelsföretagen? Man börjar ju undra.... 

Uppdaterat 10:35
Jag skrev en kommentar på en blogg som kommenterade att det kommit in så många anmälningar mot vaccinpassen. "Det är ingen mänsklig rättighet att få gå på evenemang". Det håller jag med om. Jag behöver inte gå på evenemang, jag klarar mig gott och väl utan det. Jag kopierar in kommentaren jag skrev här. Kanske var lite hård men inlägget och en kommentar var ganka hårt skriven. Hårt möter hårt liksom.
"Du har missförstått helt varför människor kritiserar vaccinpassen. Det handlar om att inte dela in människor efter medicinsk status. Det finns ingen vetenskaplig grund för att införa vaccinpass. Det dummaste med vaccinpassen är att de inte på något sätt kommer förhindra smittspridning. Det är naivt att tro det. Senast igår var det två artiklar om personal på ett julbord i Norge där 60 st blivit smittade trots fullvaccination. Likaså på Salhgrenska är också personal smittade trots fullvaccination. Att vara vaccinerad är inte på något sätt en garanti för att man inte kommer kunna sprida smitta och det kommer visa sig mer och mer. Det handlar inte om att kunna gå på evenemang. Det handlar egentligen inte om vaccin eller inte utan det handlar om att göra skillnad på människor. Att vissa skulle vara bättre än någon annan. Fördelen med vaccinpass är dock att ovaccinerade inte längre kommer kunna beskyllas för smittspridning. Vi ser det ju redan."
1 Jessifri85 :

skriven

Skönt med ledigt. Mysigt att baka 😊.

Lite tråkigt med avslut. Samtida kul att det redan är folk som bokat sig inför nästa vår termin. Kul med en kulpåse åxå 🎁😊.

Det där med Nisse. Det verkar tas på olika sätt av barn. Kul att Ida uppskattar det 😊.

Ja, jo det har ju blivit att vaccination & sen covidpass. Men något måste dem göra för att igång det mesta igen.
Det jag mest blir ledsen & funderar 🤔 på. Det är dem äldre. Hur ska dem få tag på covidpass?! 🤔🥺

Ta hand om dig! Kram❣️

2 ingmarie:

skriven

Bra svar!

3 Amanda:

skriven

Jag håller med dig angående kommentaren du skrev, jag tycker själv det känns som många tror att vaccinet är en garanti men det är det inte. Tycker det är sjukt och hemskt vad som händer nu. Alla borde få bestämma om de vill ta vaccinet eller inte.

4 Moa:

skriven

Så himla bra skrivet man kan ha en massa åsikter om man bör ta vaccinet eller inte men i slutändan måste man få bestämma själv man kan inte utesluta människor för att dom inte vill ta vaccin. Här har också en Nisse flyttat in och gjort en del bus .

5 Sara :

skriven

Kul med nissen, det har flyttat in en i år igen hos oss ’en det får nog bli sista året för det är så mkt med det tycker jag 😅

Hoppas du får en mysig fredag!

6 Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

skriven

Kul där att du fick en liten presentpåse. Men har hon gjort skum för schampo också? Det hade jag misstag har duschskummet däremot och schampo samt balsam och inpackning men de är i flaskor. Gillar verkligen Ida Wargs produkter. I ärlighetens namn har jag svårt att använda annat numera. Så kul där med Nissen hos er också.

7 Madde :

skriven

Gulligt att du fick en presentpåse på pilatesen. Små presenter uppskattas alltid.

8 corkystyle:

skriven

Så roligt att det går så bra med pilateskursen och att flera har skrivit upp sig att fortsätta. Det måste vara något de gillar eftersom de kommer tillbaka. Ja vaccinet är ju ingen garanti för att man inte kan drabbas av viruset och man kan även som vaccinerad sprida smittan.

9 Maria:

skriven

Ha en fin helg :)

Kommentera här: