Söndagslistan vecka 10

Känsla: Kan det vara annat än bra med tanke på det våriga vädret? Jag har ju mest jobbat vilket varit intensivt men det har gått över förväntan.
Väder: Vårlika dagar och vinter på nätterna
Veckans bild: En bild som jag blir väldigt glad av.
Träning:
Cykling till jobbet måndag och tisdag, bara enkelresa. Tisdagen bjöd också på en timmes tuff pilatesträning med Linnea. Onsdag vila, vet inte om ett extremt lätt pilatespass räknas. Kändes knappt som jag rörde på mig.....Men det var bra det med. Torsdag pilates i Mjölby såklart och cykling till jobbet på morgonen. Lördag dömde jag fotboll som assisterande. När jag publicerar det här inlägget har jag inte åkt iväg på dagens match än.
Veckans mest lästa inlägg:
Är det verkligen nödvändigt?
Vem ska man tro på egentligen?
Att våga bryta ut från flocken
Veckans tips:
Det får bli ett tips angående det jag skrev om häromdagen med Magdalena Andersson och world economic forum samt "the great reset" . Låter som rena konspirationerna med Magdalena men det är offentliga uppgifter.
Köp: Inget köp än men jag funderar på ytterligare tio pilatesklasser med Linnea. Något som jag däremot köpte är att jag gjorde slag i saken och har fixat en egen domän till min blogg. Det jag funderar över nu är om jag ska flytta över den här bloggen eller om jag ska börja på en ny kula. Nackdelen med att flytta över den här bloggen är att bilderna inte kommer följa med i exporten utan de kommer jag få lägga till själv sen. Det lockar mig inte måste jag säga. Vi får se vad jag beslutar mig för. Hannaskrypin.se blev det iallafall och exportfilen har skapats i detta nu. Får se vad jag bestämmer mig för.
Något jag inte visste: Att vi i Sverige har tuffare krav än Ukraina. I sverige får varken män eller kvinnor mellan 16-70 lämna landet. Man måste hjälpa till på något sätt i krig.
Veckans kovändning: Den står Österrike för då de beslutat sig för att ta bort sin lag om vaccintvång. Fritt citerat från mig: spridningen av covid motiverar inte de inskränkningar i grundläggande rättigheter som lagen innebär. Hurra säger jag. Men vem vet hur länge den lyckan varar. Det är så mycket som är så oklart.
Veckans önskade kovändning: Att region Dalarna backar från sitt vaccinationskrav för vårdanställda. Lär nog inte hända med tanke på hur "sympatisk" Ulf Berg är.... 🙄
Fem positiva från veckan: 
- bra träningsvecka och att kroppen än så länge hållit för helgens match. Kanske får revidera dessa rader efter kvällens match....
- jag är otroligt stolt över mitt arbete.
- bra pilatesträning!
- vårtecken i min trädgård!
- Häng med barnen, så mysigt ju!
- jag är nöjd med min löneförhöjning! 🤩😍

1 Madde :

skriven

Vet din inställning till vaccin för vårdanställda. Hur ställer du dig till någon som faktiskt är rädd och vill ha vaccinerad personal.. ska dom få det då? Oron bland äldre är stor, och avsäger sig till och med hemtjänst för att dom inte kan få det. Om du inte tycker det. Varför ska er rätt vara viktigare än vårdtagarnas?

Svar: Nu har man ju sett att det faktiskt inte gör någon skillnad i praktiken. Risken att smittas är lika stor oavsett vaccinstatus. Är inte det ett lite intressant faktum att de som haft covid på mitt jobb är de som är trippelvaccinerade, samma med personer i min släkt. Inte jag som är fortsatt ovaccinerad. Vaccinationsstatus är ingen garanti för att slippa bli smittad. Ingen är säkrare än någon annan. Jag tycker det är dags att sluta skamma den som inte är vaccinerad då den inte är "farligare" än någon annan. Tycker det är sorgligt att så många gått på mediabilden om den ovaccinerade som den farliga.
Hanna

Kommentera här: