Rädsla eller kunskap? Eller både och kanske.....

Ute skiner solen, jag har sovit som en gris i natt. Tänkte skriva som ett barn men barn sover generellt inte på nätterna. 😜 Förutom mina, de hade aldrig svårt att sova, inte ens som spädbarn. Jag är otroligt seg i kroppen. Nu kommer mina sju dagars arbete ikapp mig. Igår kväll däckade jag i soffan, vaknade till när Rickard kom hem från sin match, somnade igen och nästa tilfälle jag vaknade passade jag på att borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen igen. Jag somnade direkt. Så trött ju. Känns nästan som när jag jobbat natt ju. Men en nocco och lite frisk luft kommer jag bli pigg av. Idag ska jag ut i solen och döma fotboll. Det är många tränings- och tävlingsmatcher och få domare, det vanliga läget med andra ord. Det ska bli kul att få springa lite. Jag hoppas bara på att kroppen håller. Den har ju varit lite lurig. Tänkte skriva opålitlig med men tänka snälla tankar var det.
Den här "memen" är så bra. Under coronapandemin var det så tydligt att media fokuserade på skrämsel och clickbates. Allt för att hålla oss rädda och inte slappna av för en enda sekund. Tycker det är lite samma sak nu med kriget i Ukraina.
Det är en svår balansgång för samtidigt som man kanske helst vill stänga av och inte ta in något alls så är kunskap makt och trygghet. Jag har idag lyssnat på avsnittet på Framgångspodden där Alexander intervjudade Oscar Jonsson, med mina ord Rysslandexpert. Mycket spännande samtal och det gav iallafall för mig lite mer kunskap kring krisen. Det gäller att hitta rätt källor som är konstruktiva och inte spelar på att skrämma människor samtidigt som man ändå inte skyggar för verkligheten. Svårt ju!
1 Sofia:

skriven

Det är verkligen extremt mycket skrämselpropaganda just nu. Tyvärr blir det nog så när klick är viktigare än att visa en objektiv och nyanserad bild av allt som händer i världen.

Hoppas du får en fin dag ute i solen 😊

2 Windenia :

skriven

Han har medverkat i SVT och tv4 ett flertal gånger dessa veckor samt att han skriver i Expressen om du gillar honom .....

Svar: Tack för tipset! :-)
Hanna

Kommentera här: