Fem en fredag vecka 38: Utflykt

Godmorgon! Det är fredag, solen skiner och jag har tre dagars ledighet från jobbet. Det ska bli så skönt att få vila upp mig. Den här veckan har det ändå varit lugnare på jobbet så det är jag glad över. Jag blev så irriterad när jag läste dagens tidning så den kastade jag iväg och satte mig i soffan istället och skriver det här inlägget. Tänkte i ett svagt ögonblick när jag läste debattartikeln om sossarnas nya knep för att locka tillbaka väljarna och just de förslagen lockade mig att rösta på socialdemokraterna i nästa val: Den tanken förkastade jag snabbt när jag läste Lena Hallengrens kommentar om en grej.
Igår hade jag min torsdagspilates, känner väldigt starkt att jag behöver komma igång med pilates på allvar. Jag är så stel och en timme i veckan räcker inte även om det såklart är bättre än inget alls. Det var bara tre deltagare igår av nio anmälda och det känns ju lite tråkigt om folk redan börjar droppa av. Å andra sidan är det höst, den tiden på året när folk är sjuka till höger och vänster.
Idag tänkte jag vara med på fem en fredag hos Elisa. Veckans tema är utflykt så då kan jag passa på att grotta ner mig i alla fantastiska Gotlandsminnen och bilder.
  1. Vad gjorde du senast på en ö? Det var i somras när vi åkte till Gotland. Det blev en racertripp där vi visade J alla våra favoritsställen. Hoburgen, bad vid tofta strand, Högklint och Holmhällar bland annat.
  2. När var du senast på en båt? Destination Gotlands färja till Gotland.
  3. När hamnade du senast ute på djupt vatten? Hehe, det blir Gotlandstema på alla mina svar.
  4. Var åker du för att andas frisk luft? Tinnerö eklandskap eller bara ut i skogen. Men cykla till jobbet är också perfekt för att fylla lungorna med ny luft.
  5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute? Gärna med en mugg varm choklad eller te i soffan under en pläd.
1 Klimakteriehäxan:

skriven

Längtar till Gotland! Har inte varit där på länge!

2 Lillian:

skriven

Med fyr i ovnen og et varmt bad så blir man god og varm.

3 Hanneles bokparadis:

skriven

Solen skiner på vår ö också, minns inte att jag varit på Gotland... skönt med en skogspromenad nu på hösten.

4 Susie på Stjärnarve...:

skriven

Ja, vi som har flyttat hit till Gotland har det underbart. Fast just idag blåser det hemskt - och är kallt. Så nu har min gubbe börjat tömma poolen.....snyft!
KRAM/Susie

5 Lillan Kind:

skriven

Debattartiklar får man konsumera i sparsamma mängder nuförtiden om man vill bevara sinnesfriden. Hade jag haft papperstidningar så hade jag nog rivit dom i bitar. Desto trevligare är det att tänka tillbaka på Gotland. Det var flera år sedan jag var där, och varje år blir jag sugen på att åka dit igen. Jag värmer också upp mig under en pläd i soffan😄

6 Gerd:

skriven

Det är höst och man får se till att hålla sig varm. Skönt att vara ute i friska luften!

7 Karoleen:

skriven

Har inte lyckats ta mig till Tinnerö ännu fast jag bott i Linköping i 7 år.... Det är sorgligt! ;-)

8 A ROOM OF MY OWN:

skriven

ibland är det inte nyttigt att läsa tidningen på morgonkvisten. jag vill komma igång med allt möjligt men jag har värk i en arm/axel efter ccoronasprutan så jag har blivit väldigt försenad

9 Scylla:

skriven

Tinnerö eklandskap kände jag inte till, var tvungen att googla. Ser väldigt fint ut. Har en svägerska i Linköping, så jag ska försöka ta mig dit vid tillfälle. Tack för tips!

10 Paula:

skriven

Det var väldigt många år sedan jag besökte Gotland. Tyvärr, det har bara inte blivit av. Men jag vill åka dit under lågsäsong, inte trängas under värsta turistinvasionen.

Kommentera här: