Att uppnå sina mål

Det finns ingen annan väg än framåt!
Det pratas mycket om att sätta upp mål och sedan sträva efter att uppnå sina mål. Det är också enkelt att sätta upp mål. Jag är duktig på att sätta upp mål för mig själv men hur bra är jag egentligen på att uppnå mina mål och jobba för dom? Spontant känner jag att jag har mycket att jobba med vad gäller att uppfylla mina egna mål. För min egen del handlar det om disciplin och att jag ofta är trött när jag kommer hem från jobb. Ett viktigt mål för mig som jag konstant jobbar med till exempel är det här med att få till ordentligt med sömn. Ett annat mål är att komma igång med min pilatesträning igen. 
Så hur kan man då jobba med sina mål så man når det man vill?
1. Börja med att fundera över vad du först måste göra för att nå ditt mål. Vad är det första steget att ta för att komma närmre målet. Vad är mest realistiskt, snabbast och bäst?
2. Vad vill du ha? Det svåra är inte att bestämma sig för att göra något utan det svåra är att få något konkret att hända.
3. Fundera ut en plan och skriv ner den på papper, gärna så detaljerat som möjligt. Ha din plan tillgänglig så du enkelt kan påminna dig om den.
4. När vill du ha ditt mål uppfyllt? Sätt två datum, ett för när du börjar och ett för när du vill ha ditt mål uppfyllt.  Deppa inte om tidsplanen inte håller. Byt riktning om den behövs men fortsätt framåt.
5. Jobba med SMART. Det står för specifikt, mätbart, ambitiöst, realistiskt och tidsbegränsat.
Specifikt innebär att du bestämmer exakt vad det är du vill göra, mätbart att definiera vad som krävs och att göra på det här sättet innebär också att du gör en ambitiös satsning på att nå ditt mål.
Att målet är realistiskt innebär inte att du ska hålla nere på dina mål. Var inte rädd för att drömma stort och sikta högt. Sätt också en tidsgräns för när du vill ha uppnått ditt mål.
6. Ta en sak i taget. Många gör misstaget att börja för stort. Sätt små delmål på vägen till ditt huvudmål.
7. Bestäm dig! Väg för- och nackdelar och hitta alternativ. Det är också viktigt att hitta en balans för att kunna ta ett beslut när vi ställs inför avgörande ögonblick.
8. Satsa helhjärtat! Sätt lite press genom att berätta för familj och vänner om dina planer.
9. Acceptera att det inte alltid blir som du tänkt dig. Saker och ting kan gå fel. Och nästa steg blir då:
10. Ge inte upp! Det kommer komma hinder längs med vägen. Bit då ihop och fortsätt kämpa.
Och med det sagt så ska jag nu ta tag i mitt mål: bli snabb och stark. Men det blir ett pass på löpbandet, trots att vädret är fantastiskt vackert.

Kommentera här: