Den längsta natten....

 
Himlen var så vacker igår morse att jag bara var tvungen att gå ut och fota lite. Får vi se om den här morgonen bjuder på en aning sol med.
Oj hjälp vad lång den här natten är. Känns som den aldrig tar slut och  timmen nu mellan halv fyra och halv fem (snart) har verkligen inte gått snabbt. När det är så här lugnt är det verkligen tufft att jobba natt. Men snart så får jag åka hem och sova.
Innan mitt nattpass beslutade jag mig för att springa en runda. Känslan i kroppen fick avgöra vad jag skulle springa och det kändes bra så det fick bli tre snabba kilometer och därefter lite styrka för magen. Kort och effektivt fick det bli. Hela dagen hade jag cravings på stuvada makaroner och falukorv så det fick det bli till både lunch och kvällsmat. Det var precis så gott som jag tänkt mig! Eftersom det varit så lugnt inatt så har jag suttit och läst lite i min bok: pilates for rehabilitation. Just  att den är på engelska gör den lite tuff att beta sig igenom men nu har jag gett mig den på att jag ska bli bättre på pilates vid skador och hur man kan använda träningsmetoden i smärtlindrande syfte bland annat. Jag har än så länge bara gått igenom en del av kapitlet där den mest aktuella forskningen presenteras. 
Finns det evidens för att pilates funkar?
Det enkla svaret är ja och det senaste decenniet har det forskats på om pilates har goda effekter vid rehabilitering vid skador. Då har man sett att pilates ökar corestyrka, generell muskelstyrka, flexibilitet och effektivt rörelsemönster. Pilates förbättrar också hållning, balans, återställer funktion och kan hjälpa till att hantera smärta. I flera studier har man också sett att livskvalitet ökar hos personer med kronisk ländryggssmärta efter en tids pilatesträning. När smärtan minskat av den regelbundna pilatesträningen har personerna också behövt ta mindre smärtsstillande läkemedel. Jag känner själv att när jag är mer aktiv i min pilatesträning så har jag mindre ont, jag är mindre stel och jag känner mig gladare. Men det har jag babblat mycket om så det behöver jag kanske inte skriva igen.
Jag har även roat mig med att göra om designen på bloggen igen, tyckte det förra temat var lite somrigt och nu är det ändå snart december. Där är jag redan i huvudet, vill julpynta och kika på julfilmer men det får vänta lite till.
1 Jessifri85 :

skriven

Såå fin himmel du fångade 😃😍. Skönt med lugna nätter åxå. Så du fick göra annat åxå.

Såklart man vill ändra lite på sin blogg efter årstider. Så känner jag med. Så snart är det väl dags att ändra till vinter/jul färger på min blogg 😊.

Ta hand om dig❣️

2 Malin:

skriven

Så fin soluppgång! 😊 Jag fångade en fin solnedgång igår på bild. 😊

3 Netti Starby:

skriven

Åh stuvade makaroner med falukorv är så himla gott och vad härligt att du sprang en sväng innan nattpasset. Kramis <3

4 Celine:

skriven

Åh falukorv <33 det saknar jag otroligt mycket nu när jag bor utomlands!

5 Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå":

skriven

Häftig himmel. Att du orkar träna o sen jobba efter. Låter ansträngande. Heja hehe.

6 ingmarie:

skriven

Skönt med lugn natt även om det blir segt. Hoppas du fått sova gott!

7 Mirre:

skriven

Ja idag och i går tyckte jag var extremt seeega dagar, det har gått mega sakta. Så förstår då att nattpass också kan kännas segt och sakta. Så fin solnedgång,

8 corkystyle:

skriven

Stuvade makaroner och falukorv som är så gott. Förstår att du fick craving på det. Börjar bli intressant det där med pilates och ska börja kolla upp det och kanske testa det någon gång.

9 sara:

skriven

Så fin himmel :) ha en fin fredag!

Kommentera här: