Ett grönt inlägg med bilder från gårdagen

Godmorgon!
Hoppas att du har sovit gott och att du mår bra idag. Jag är trött som vanligt men det är ju inget nytt. Jag jobbar idag, tanken är att jag ska promenera från en parkeringsplats så jag får till ungefär tre kilometers morgonpromenad och efter jobbet ska jag jogga till samma ställe för ett pass på bana. Visst låter det som en bra plan! Nej, bäst att sluta skriva nu så jag hinner med det jag tänkt mig.
Igår hjälptes jag och Ida åt att plantera om mitt elefantöra som trivs som fisken i vattnet. Gräsmattan på baksidan har fått rejält med gödning och tack vare allt regn börjar det faktiskt vara en gräsmatta på baksidan och inte något sorgligt och bortglömt. Tycker man anar den fina mattan i bakgrunden. Fin är den i jämförelse med hur den har sett ut.
Mina palettblad har äntligen fått plats i sina krukor, valde lite större för att de ska ha lite plats att växa. Börjar inse att jag kanske har lite gröna fingrar ändå. Yttepytte iallafall.
Tog en sväng ut i trädgården och kollade till mina pioner. Tidigare år har det varit en knopp per stängel men i år är det tre. Det betyder att det kommer bli mer blommor i år. 😍😍 Som jag älskar mina pioner och bloggar om dom varje år. Ja, du ser ju min header....
Jag har råkat glömma bort att klippa bort blomman från rabarbern. Den tar så mycket energi från plantan så igårkväll rykte den fortare än kvickt.
Inte nog med att jag har ett körsbärsträd (eller det var iallafall vad jag trodde) så har jag också en lönn i jordgubbslandet. Planen blir att låta jordgubbarna vara kvar och träden tills vidare och så blir det ett nytt land till nästa år istället.
Trots de ovälkomna träden så blommar det vilt i landet. Så det blir lite jordgubbar i år med. Om det kunde komma lite värme med. Det kommer annars bli sura jordgubbar.... Smultronen blommar också. Visst är det något särskilt med solvarma bär direkt från landet.
1 Jessifri85 :

skriven

Natten var bra. Jag mår bra idag. Det är väl så när man jobbar & så att man är lite trött hela tiden 😊
Skömt att ta en promenad på morgonen & efter jobbet 🙂
Så fint med alla dina blommor 🌺. Vad kul med ett träd mitt i jordgubbslandet 😅.
Jaa värme NU tack 🙏🏻 😊
JäKa, jo det är mysigt att gå & plocka egna bär & örter i sin egna trädgård 🌿😊

Ha det så bra! Kram❣️

2 Amanda:

skriven

Egenodlade jordgubbar är ju så goda och kul att ni kommer få jordgubbar i år med. Det är gott. Ja jag hoppas på att både värmen och solen kan komma :)

Kommentera här: