Välkommen in i mitt vardagsrum

Min blogg är som mitt vardagsrum. Du är välkommen att sitta ner med mig och prata och diskutera om saker och ting.  Vi behöver inte hålla med varandra men det ska vara högt i tak och vi ska kunna prata med varandra med trevlig samtalston.  Lyssna på varandra och visa varandra respekt. Jag vill ha en diskussion där man kan prata om olika saker utan att försöka övertyga den andre om att man har rätt. Inget "den som har bäst argument vinner". För det handlar inte om att vinna utan om att delge tankar, utvecklas och lära sig något. Ibland kanske man helt enkelt får komma fram till att "jag håller inte med men jag tycker om dig ändå".
Ja, bara lite fredagstankar som jag tänkt ett tag. Jag är förskonad från elaka kommentarer. Inte ens när jag delgav mina vaccinationstankar fick jag höra elakheter. Irriterad ton gick att läsa mellan raderna men inga regelrätta otrevligheter. Eller så har jag inte "lyssnat", hehe. 
Nu har jag en ledig helg framför mig iallafall. Morgondagen är oskriven men söndag blir tuff. Vi har ett inplanerat träningsläger framför oss. Rickard har alla planer klara men har inte delgett särskilt mycket. Det ska bli väldigt roligt faktiskt! Önskar dig en härlig fredag!
 
1 Jennysvardag :

skriven

Det är så viktigt att kunna prata och visa respekt för varandra även fast man kanske inte tänker eller tycker lika. Vad spännande att du inte vet vad ni ska göra på erat träningsläger på söndag 😛

2 Anneli:

skriven

Hej Hanna,
Visst är det fint att ha en blogg. Ja, precis som du skriver, ett vardagsrum där man kan utbyta tankar och det är ok att tycka olika. Jag tycker att du skriver på ett väldigt fint och diplomatiskt sätt och då brukar man inte få hårda kommentarer tillbaka, och så har du fina läsare :-) Jag tänker nog inte heller vaccinera mig.

Varm kram och ha en riktigt fin helg,

Anneli i Dalarna

3 ingmarie:

skriven

Så fint skrivet! Och så sant! Man kan tycka väldigt mycket om varandra fastän man tycker olika i vissa saker.

4 ullie:

skriven

kändes här om dagen min mamma tyck veta allt suck .. hon avgudar tengnell va han heter o ja bara tycker helt tvärt emot

5 Diana Saelöen:

skriven

Håller med dig. Det är ju roligare om vi har olika åsikter och respekterar varandra för det. Tänk så tråkigt det skulle vara om alla tycker likadant men ännu tråkigare om man inte kan tycka om varandra ändå. Ha en fin fredag fortsatt.

6 corkystyle:

skriven

Väldigt bra skrivet. Jag har också varit skonad från elaka kommentarer. Håller med dig att man ska visa varandra respekt. Ibland ska man respektera att den andra inte tycker som en själv.

7 Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

skriven

Så viktiga poänger, jag brukar alltid säga till elever jag haft att: Mannfår tänka vad man vill, men inte säga vad man vill. Det är en ganska enkel sak att leva med. Om man håller tyst om sina åsikter ibland så blir ju saker betydligt trevligare. Det är ju också skillnad på konstruktivt kritik och rena påhopp.

Så skönt ändå att du varit förskonade från elakheter. Jag hade en period när folk älskade att skriva hånfullt.

8 Madde :

skriven

ibland kan det bli roligare då man tänker olika. Tyvärr kan väl det skrivna ordet missuppfattas ibland då man inte hör tonfall osv.
Det är skönt att vara förskonad från hat, jag måste säga samma sak. Ända gången det blivit riktigt fula påhopp var då jag ifrågasatte LCHF, och vilka saker jag fick höra.

9 Jessi85 :

skriven

Faktiskt helt sant. Bra namn på bloggen ”vardagsrummet” 😊. Att det är lite irritation tycker jag att man får ta. För alla tycker inte lika. Så är det bara 🙂. Det är ju bra det. Men skönt att du har än så länge sluppit hat iaf.
Ha en skön dag!

10 Marie:

skriven

Ja men det är bra och ja bra om man kan hålla god ton även om man inte tycker och tänker lika, så sant

11 Amanda:

skriven

Jag tycker det låter klokt av dig och visst är det så att vi alla har saker vi tycker olika om men precis som du säger så ska man ha god ton. Tycker om att kunna diskutera saker även om man inte tycker lika om allt :)

12 Blondina:

skriven

Jag är alltid släppa lös i min blogg folk får tycka va de vill ja bryr mig inte mindre de här är ju den jag är!!! Sen åsikter de får alla ha men man måste ha respekt för varandra men vissa kan inte ta att man tycker annat än dom, och dumförklarar en man känner bara; oh herregud väx upp!

Kommentera här: