Hur orkar du?

Det händer titt som tätt att jag får frågan hur jag egentligen orkar träna som jag gör. För mig är det enkelt. Utan fysisk aktivitet så mår jag riktigt dåligt. Jag blir stissig och det kryper i hela mig. Längtan efter att röra på mig är alltid som störst när jag varit stilla några dagar tex i samband med att jag varit sjuk. 
Det betyder inte att jag alltid vill träna och väldigt ofta känner jag för att ändå låta latmasken bestämma. Men eftersom jag vet hur jag blir så prioriterar jag den fysiska aktiviteten. 
Jag är ändå bra på att vila, har jag en dag där jag kanske har sovit dåligt på natten eller det har varit en tuff dag på jobbet då väljer jag ändå vilan före träningen. På mina sociala medier ser det kanske ut som att jag tränar jämt men så är det inte.
Det jag saknar mest just nu är min älskade pilatesträning. Den blir tyvärr bortprioriterad eftersom jag fokuserar på löpning och att ha chansen att klara det tuffare löptestet. Sen vet jag att fokuset på styrka, inre stabiliserande muskler är det jag behöver med. Jag saknar rörligheten, det blir inte naturligt att jag stretchar efter mina matcher eller annan löpträning. Så just nu är jag stel.... 
Så hur orkar jag då? Det handlar om prioriteringar, jag vet hur dåligt jag mår utan rörelse, endorfinerna efter ett riktigt bra pass är svårt att slå alltså. Träning gör mig glad helt enkelt. Det som gör en glad vill man gärna fortsätta med. 
 
 
1 Yasmine mamma till dennis och Angelina :

skriven

Du verkar ha ett riktigt bra och positivt synsätt att se på träning. I mig bor verkligen latmasken just nu. Men jaaa man mår ju verkligen bra av att röra på sig

2 Carolina:

skriven

Jag beundrar hur orken ändå finns att träna såsom du gör. Jag själv skulle vilja ha samma motivation som dig, för jag har lagt märke till att jag mår mycket bättre om jag varit ute och rört på mig, men jag är väldigt dålig på att träna. Skönt nog så tar jag barnvagnspromenader :D

3 Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

skriven

Det där med "hur orkar du" är det inte egentligen något många slänger med? Menar inte bara inom träning utan hela tiden jag tänker som för min del, får ofta samma fråga när det kommer till studier. Ja hur orkar man studera och jobba? Jag tänker liksom att oavsett om det är träning, studier, massor med barn och så orkar man för att man tycker om det man gör. Energi kommer ju av sådant men gillar inte av kravfyllda saker man egentligen inte vill göra.

4 Amanda:

skriven

Jag vet att jag ibland kan tänka att "hon är grym som orkar träna" men det är som du säger det man mår bra av fortsätter man ju med. Och att röra på kroppen behöver vi alla. Håller med om att man mår bra :)

5 Mirre:

skriven

Såklart orkar man bara man håller efter det som du säger och det är ju prioriteringar. Samt ju mer man tränar ju mer ork får man ju och man ser resultat på många plan så det är ju drivet

6 michelle :

skriven

känner igen de där då man varit tränings männkska sen länge tillbaka. när man väl ha en period så vill man inte sluta. o tränar man inte så mår psyket heller inte hundra som du säger. vi människor behöver energi :) och rörelse :)

7 corkystyle:

skriven

Så härligt inlägg. Jag har också märkt sen jag började promenera dagligen så mår jag mycket bättre psykiskt. Hoppas du klarar löptestet. Det är ju så roligt att spela fotboll.

8 ingmarie:

skriven

jag tränar minst 1g/dag och förstår inte hur man orkar att inte träna. :-D

Kommentera här: