Fem en fredag vecka 29: Tröttsamt

Idag är det fem en fredag igen, men först tänkte jag faktiskt berätta om gårdagens träningspass med Rickard. Eftersom jag fått en kallelse till löptest så ville jag testa igår och se hur min form är. Det blåste hur mycket som helst så jag ville vänta till kvällen för att se om jag kunde få mindre motvind Men näpp så blev det inte. Alternativer hade varit att springa idag eller i helgen så kände ändå att jag ville köra igår. Värmde upp och började med testets första del: 40 meter, 6 gånger så fort som möjligt. Jag ville inte ge mig själv några dåliga känslor så jag valde att inte klocka. Det kändes iallafall snabbare än när jag sprang testet tidigare i sommar.
Efter tre intervaller kom E förbi som var ute och joggade en runda. Efter vårt samtal borde jag egentligen värmt upp igen men jag maxade mina tre sista intervaller och körde sedan igång testet. 75 meter på 17 sekunder och vila 25 meter på 22 sekunder. Använde mig av en app som höll koll på tiderna åt mig: interval trainer. Tycker den är bra men blev lite stressad igår av "pipet". Det var ingen bra idé att inte värma upp men jag sprang iallafall alla fyrtio. Dock med en liten setvila. Det kommer jag inte kunna göra på det riktiga testet sen. Mycket kommer dock vara annorlunda då: bättre uppvärmning och känslan av tävling.
Jag har en benägenhet att springa väldigt snett så igår försökte jag fokusera på att springa rakt. Men vet du att det tycker jag blir jobbigare än att springa snett för då måste jag koncentrera mig så mycket vilket blir jobbigare. När Rickard körde sitt pass gick jag några varv runt löparbanan, testade även att gå på linjen. Det var bra balansträning.
  1. När tröttnade du senast på något? Mig själv och mina negativa tankar kring saker och ting.
  2. Vad håller dig vaken om nätterna? Nu under sommaren så är det värmen. Kan verkligen inte sova de där nätterna när det är över 25 grader inomhus. Det är tur att huset kan kylas ner med vår AC. Ibland håller även tonåringarna mig vaken när de är uppe i köket och ska laga till något.
  3. Hur bryter du en ovana? Bestämmer mig och slutar sedan tvärt. Jag är en allt eller inget person.
  4. Vad har du gjort för mycket av i sommar? Sovit för lite och gått och lagt mig alldeles för sent på kvällarna. Först var EM-fotboll och nu går det massa Beck-filmer. 
  5. Vad har du inte fått göra hittills i sommar? Hoppa i badet på himnabadet. Fast det har jag kunnat, jag har bara inte velat.
Elisa - fem en fredag. Häng på du också!
1 Hanneles bokparadis:

skriven

nätterna är kalla så nätterna ok :)

2 Mina:

skriven

Kul med fem en fredag. Jag kan också bli less på mig själv när tankarna blir negativa. Nästan så man vill örfila sig själv. Det är lätt att sömnen blir för dålig när det är varmt och det är så svårt att hitta nåt som funkar. Avundas dem med källare som Jan sova där.

3 Klimakteriehäxan:

skriven

Låter som om du vet vad du vill - och sen gör det! Bra!

4 Mirre:

skriven

Jag har sovit borta för mycket nu känns det som, känner att jag är färdig med att resa runt denna sommar nu, och vill tillbaka till mina rutiner och då känner jag som nu att man har sovit för lite och så. Samt värmen gör ju också sitt till, skänt att ni har AC som kan kyla upp huset. Ja kan tänka mig att det blir andra ljus och vänja sig vid när man har tonåringar i huset

5 A ROOM OF MY OWN:

skriven

visst blir en trött på sig själv med jämna mellanrum. jag är också allt - eller - ingenting - typ. inget lagom här inte.

6 Michaela:

skriven

Duktig du är! Funkar den där appen för all träning? Tex. Tabata?

Svar: Ja den är perfekt till tabata. Du kan ställa in vilka intervaller du vill.
Hanna

7 Paula:

skriven

Din testlöpning låter som att du skulle göra konditionstest inför t.ex brandmansjobb? Många tjejer jobbar ju nu i deltidsbrandkåren....
Men jag har säkert fel i min gissning.
Jag har svårt att tro att du bär på en massa negativa tankar, jag har intrycket att du är en jättepositiv tjej

Svar: Jag är fotbollsdomare så det är löptest inför att få döma på en annan nivå. :-D
Hanna

8 Paula:

skriven

Ja det borde jag kommit ihåg att du var, domare! Minst lika tuffa krav som för brandmännen, dock kanske inte fysisk styrka, men du skulle nog greja det också!

9 Robert W:

skriven

Ja, det är inte skönt om det är för varmt i sovrummet. Jag har bara påslakanet över mig. Täcket har jag tagit bort.

Kommentera här: